RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

F 18 od izoflora 6mm

(1/6) > >>

rajker:
Napravio sam jedan F18 po planu http://rc.tomhe.net/fa-18
Imam jedno pitanje.Sve super skoro,lep ,lagan  dize u vis iz mesta,i spust je ok ,samo okretanje na desno-levo nikako ne radi.Jedva sam na maiden flight-u okrecao avion.Povezan mi je u Elevon mixu na spektrum dx6i.Kod mig 29 isto podesavanje koristim,ali tamo funkcionise sve dobro.I Ovde funkcionise ali pri letu nikako da napravim neki okret,sem gore -dole lupping i to u mestu.Krilca odreaguju dobro,al okreta nikako ne dobijem.U stvari dobijem,al samo polagano ko neka jedrilica koja nema Ailerone samo Rudder, cim pocne da mota u desnu stranu vec treba dati levu stranu jer dok se namesti prodje 3,4 sekunde.Mozda ova krilca su premala za ovaj ovion da bi ga okrecao?Da napravim duplo vece?Hvala unapred na odgovorima.

rajker:
Sinoc sam  se jos malo dvoumio sta da radim,a danas sam resio da napravim dva nova krilca(malo modifikovane) a dodatno sam izrezao Ailerone.Sve spojio sa predhodna dva servoa,tako da mi Aileroni rade isto ko i Elevator u ELEVON mix-u.Doslo je do probe samog leta,al bas kad sam izaso da isprobam ,neko nevreme nailazio,pa je vetar jako poceo duvati.Uprkos tome pustio sam par puta u vis,samo da vidim dal se ovako okrece bolje ili sam na istom od juce.Sad se okrece fino,al zbog jakih udara vetra nisam smeo dalje isprobavati f18.Ostaje da sacekam mirnije vreme pa da vidim kako,sta ,gde trimovati.Sve u svemu zadovoljan sam ,video danas da i po jakom vetru mogu bolje komandovati avionom,ne ko juce bez zaokreta a nije ni bilo vetra.Ostaje mi da razmisljam zasto nije funkcionisalo kod mene model izgradjen po semi,kad kod ostalih lepo leti  mmmm

radisa.radic:
Pozdrav imam jedno pitanje skinuo sam plan isti ovaj ali neznam koliko je pametno upustati se u to posto sam jos uvek pocetnik ali mnogo mi se svidjaju ovi modeli i koji je setup potrban za ovaj model? Sve je iseceno i spremno za secenje ali odluka jos nije pala pa bih molio za savet jesu li ovi modeli toliko tezi za upravljanje .

vlada-r:
Ovi modeli su vrlo zahvalni, nisu skupi, zahtevaju osnovne elemente koji su potrebni da bi leteo. Minimalnije ne moze. Sto se tice setapa, zavisi od onoga sta ti imas i hoces od modela. Po meni je se najbolje pokazao NTM-ov motor od 3000 obrtaja po voltu, zato sto mu elisa ne prelazi gabarite modela i nema bojazni da ce se polomiti pri sletanju. Kad ovladas modelom bice ti posle zanimljivo da pri sletanju hvatas model, posle ces uvek u svom hangaru imati bar jedan ovakav model. Zavrsi model i neces se pokajati, za sve sto ti nije jasno pitaj. Uvek ce ti neko pomoci da resis problem. Pozdrav

rajevic:
E lepo si mu objasnio Vlado svaka cast   :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version