RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Lepak za elapor

<< < (2/5) > >>

zgrujic:
Yes, ovaj vi'do ja Lazu na neDelu dok je lepio mog EasyStar-a. Ako ti se zuri prsnes malo aktivator spreja i dobijes instant celik od stiropora. Taj spoj, napravljen lepkom (gusti cijan), mu dodje k'o armatura u beton. Nema da mrdne, samo budi brz! Pazljivo isplaniraj svaki potez pre lepljenja, "odglumi" k'o da lepis i sastavljas delove. Mozes da se pomognes selotejpom da ti pridrzi duge komade tamo gde ti treba treca i cetvrta ruka. Nije to obican stiropor...

saxpg:
Mi ovdje u Crnoj Gori nemamo gdje da ga kupimo pa koristimo epoxy.
Ne sumnjam da je bolji, ali dzaba...

boca55:
Ja preporucujem UHU-poor. Do danas sam napravio 4 Multiplexova modela i imam dosta iskustva sa Elaporom. Cijano dobro lepi, ali hvata brzo i spoj je jak ali krt. UHU-poor lepi sporo ali veoma jako i spoj ostaje pomalo elastican ali jak sto vise odgovara za lepljenje Elapora. Kada se spoj sa Cyano lepkom odlepi vise ga nemozes lepiti sa istim vec moras ili sa epoxy smolom ili sa UHU-poorom. Sto se tice spoja UHU-poora, pre ce se otkinuti komad elopora oko spoja nego sto ce se on odlepiti na samom spoju. Problem je gde nabaviti ovaj lepak.Bilo ga je u prodavnicama URADI SAM po ceni duplo nizoj nego u Nemackoj. Pre jedno mesec dana sam bio u radnji na Novom Beogradu i nije ga bilo, rasprodao se, mozda ga ima u prodavnici na Adi huji.

MEPHISTO:
Да ли је елапор оно што означавају са ЕПП?

magic:
Koliko ja znam ne, Ekspandirani poly propilen, mislim da je pre to ali elapor sigurno nije, on je Multiplexov proizvod.

Inace, ja ga lepim iskljucivo gustim cijanom koji ostavlja apsolutno dovoljno vremena za spajanje. A onda sa retkim predjem preko spojeva i poprskam aktivatorom.

Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version