RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
Projekat "X"
Postovanje svima.
Evo hteo bih da podelim sa vama jedan projekat koji se ne zna da li ce se zavrsiti do kraja zbog finansijskih problema (radi se na drugim projektima) . Sto se tice projektovanja ovog modela to ce definitivno biti uradjeno do kraja ali sto se tice same izrade sve zavisi od finansija. Pa eto da prikazem barem neke delove projektovanje ovog modela mozda nekog bude interesovalo,a mozda I da ga napravi.
Dizajn modela je po mojoj ideji radjen, zamisao mi je bila da bude na elektro pogon tj fen. Raspon krila je 1225mm dok duzina trupa 1100mm fen koji je u planu jeste precnika od 90mm, koristili bi se standardni micro servo motori, baterija 3S (trnutno jos nisam odlucio tacno koja). Ukupnu tezinu modela planiram da bude oko 1 kg
Sto se tice tezista modela trenutno je repat malo sobzirom da planiram da bateriju I svu pratecu elektroniku stavim skroz napred radi lakseg manipulisanja pa sam dosao po nekoj racunici da bi trebalo da bude sve kako treba.
Pa evo par slika:
Naravno ima jos dosta posla oko ovog modela I gomilu sitnica koje treba prepraviti ali otom potom. Nadam se da ce nekom posluziti ovaj topic ako nista barem motivisati nekog da napravi nesto slicno, svaki savet ili primedba su dobrodosle
Nastavak sledi.
Pozdrav Bojan
Anakin:
Super izgleda. SolidWorks?
IVAN3D:
Naravno da je to samo crtez i verovatno softverski reseno ali godovi nisu u pravom smeru na horizontalcu i vertikalcu ") mmmm lol
I iskreno kad smo vec kod horizontalca i vertikalca morao bi da padne redizajn jer deliuju nekako (___) ali to je moje misljenje, vertikalac mi je na oko povrsinski malo veci nego sto treba, a malo mi je i polozaj ramenjace cudan od korena krila pa prema krajevima...
U svakom slucaju drago mi je zbog novog projekta na forumu. (res)
(:beer:)
--- Quote from: Anakin on July 11, 2013, 09:57:45 AM ---Super izgleda. SolidWorks?
--- End quote ---
Hvala, tacno tako.
--- Quote from: IVAN3D on July 11, 2013, 10:49:00 AM ---Naravno da je to samo crtez i verovatno softverski reseno ali godovi nisu u pravom smeru na horizontalcu i vertikalcu ") mmmm lol
I iskreno kad smo vec kod horizontalca i vertikalca morao bi da padne redizajn jer deliuju nekako (___) ali to je moje misljenje, vertikalac mi je na oko povrsinski malo veci nego sto treba, a malo mi je i polozaj ramenjace cudan od korena krila pa prema krajevima...
U svakom slucaju drago mi je zbog novog projekta na forumu. (res)
(:beer:)
--- End quote ---
Sto se tice vertikalca i horizontalca to sam ostavio tako za sad posto sam radio na drugim delovima ,a njih sam ostavio za kasnije. Svakako imam u planu da ih doteram (smanjim)
Mozete li mi samo pojasniti na koji vam je nacin cudan polozaj ramenjace ? Znam da bi trebalo da se nalazi na 1/3 dubine krila ali postavio sam je tako radi lakseg sastavljanja krila i kasnijeg fiksiranje krila na trup.
IVAN3D:
--- Quote from: Avatar on July 11, 2013, 12:02:53 PM ---
--- Quote from: Anakin on July 11, 2013, 09:57:45 AM ---Super izgleda. SolidWorks?
--- End quote ---
Mozete li mi samo pojasniti na koji vam je nacin cudan polozaj ramenjace ? Znam da bi trebalo da se nalazi na 1/3 dubine krila ali postavio sam je tako radi lakseg sastavljanja krila i kasnijeg fiksiranje krila na trup.
--- End quote ---
Onako kako su sada samo bi pomogle da do loma krila dodje... mmmm ")
Razumem nameru (radi lakseg sastavljanja krila i kasnijeg fiksiranje krila na trup) ali to ne valja.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version