Danas nastavio sa radovima (tacnije juce).
Na gornje povrsine krila, zbog boljeg opstrujavanja vazduha, postavio usmerivace, a na krajeve winglete,
Tako da sve izgleda otprilike ovako:
Obelezavenje donje strane sam izmenio,
Videcu kako ce se ponasati crna traka, ako bude potrebe, zamenicu je.
Kabinu jos nisam napravio, to moze i kasnije.
Sve u svemu, stekli su se uslovi da se izadje na sunce,
Ovako zavrsen model, sa setup- om, je ukupne tezine 970 gr. Za nekih 200 gr vise nego sto sam planirao. Nije mi se dopalo, ali tako je ispalo. Cini mi se da je armirana traka teza nego sto sam ocekivao.
Od elektronike, iskoristio sam sledece:
Rhino 2250mAh 3S 11.1v 25C Lipoly Pack baterija, Turnigy Plush 40 ESC, 30CM Servo Lead Extention (JR) 26AWG kablovi za servoe, servoi HK15148 Analog Servo 17g / 2.5kg / 0.14s
Posto mi jos nisu stigli poruceni motori i elise sa HK iskoristio ono sto je bilo na raspolaganju. Motor je KD A22-20L Brushless Outrunner Motor sa APC 10x7E elisom.
Prvi utisci su vrlo dobri. Nakon malo trimovanja, fino je poleteo.Model je stabilan, lepo leti. Profil krila je bas ispunio ocekivanja. Let je na nekih 30- 40% gasa. Propinjanje nije veliko pri punom gasu, vrlo lepo jedri. Prilikom sletanja trebalo mi je preko 30- 40 m za sletanje (veceras nije bilo vetra). Motor koristim do 10 minuta, a model je bez problema leteo 30- tak minuta.
Ovako je leteo:
Krilo je dobilo ime Zephon.