RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
SCALE JEDRILICE
Milosh:
Svaka cast. Imace finog poslica, ali za ovakve naprave se u svakom slucaju isplati :-)
Jel imas vec nekog iskustva u ovome ili planiras da sa nekim iskusnim sklopis?
I da li vec letis neki model?
bora.ko:
Bavo sam se modelarstvom davno, kao srednjoskolac. Kasnije sam zeleo da postanem pilot jedrilice ali sam postao padobranac. Posle zavrsenog fakulteta, odsluzio sam vojni rok u 63-oj padobranskoj brigadi. Tridesetak godina bavio sam se strucnim poslom ali vazduhoplovstvo nikad nisam zaboravio.
Sada se ponovo vracam modelarstvu, na pocetak karijere. Sto se tice izrade ovih modela , ne verujem da ce mi trebati pomoc. Za dalje, svakako ce trebati.
mirce:
Biće to lepi modeli...
Kako misliš da ih polećeš, da ne kažem podižeš?
Pozdrav
Mirče
bora.ko:
Dizanje ovakvih modela najlepše je aero-zapregom. U našim uslovima najverovatnije elektro pogonom ili sa padine.
Anakin:
Sto se tice elektro konverzije, moje licno misljenje je da svaka ta konverzija unisti lep izgled skala jedrilica, a to se najvise odnosi na retro modele gde propeler dodje ko piletu sisa. Trebalo bi videti sa nekim (ko je rekao Veljko?), kakav bi uopste setup i isao na jedrilicu od 418 cm razmaha, koliko bi nabacio tezine, a i koliko bi kostao. Za slepanje ovde ima modela, ima ko bi i lako savladao slepanje jedrilice, ima i aerodroma ali se plasim da tesko na istom mestu imas sve tri komponente.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version