RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

SCALE JEDRILICE

<< < (7/9) > >>

stevapn:
Davno sam razmišljao da kupim neki takav model i onda shvatio da nema ko da me šlepuje. Baš bi voleo da letim tako nešto.
Što se tiče učenja, HK ASW28, i cepaj dok se na naučiš, posle prava stvar.

Milos 94:
Jedan od iskusnijih modelarsta u našem klubu je naš veliki drug Stanko. On je jednom prilikom doneo jednu sasvim ozbiljnu jedrilicu za padinsko letenje, dakle bez motora. Pokušali su on i Bole da vinu u nebo ali - ništa. Na moje pitanje zašto je ne bi šlepali (a imamo sa čim) rekao mi je da je to probalo dosta ljudi i da se to uglavnom završavalo loše.

Nije to baš tako jednostavno kao što izgleda, kad malo bolje razmisliš. Pouzdan sistem za otkačinjanje sajle na jedri pa sličan na vučnom modelu pa koordinisano poletanje i letenje do određene tačke ...

Zadovoljstvo je, pretpostavljam, veliko ali, kao što rekoh, nije baš tako jednostavno.

dejan_ts:
Ozbiljna jenta tema ali da bi se pokrenula i stvorilo to cudo treba dobro zasesti sa ljudima uvideti ko sta bi mogao da leti i da se vezba ,to stevo sto mislis na opet te stiproporce da vezbas na njima od toga vajde nema ,mozes samo da ostanes bez krila

IVAN3D:
Da je jednostavno NIJE, ali nema toga što čovek ne može da nauči.....

Dobar i pouzdan tegljač i DOBRA jedrilica (kočnice pod MUST) i sve lepo dogovoreno još na zemlji.

Siguran sam da imamo dosta pilota koji to mogu LADNO....
Lazo je svojevremeno imao prelepog Diskusa od 4 metra ali ne znam gde je model sada.....
On je za svoj model pravio parasol za motor od 6.5 kubika koji je komandom odbacivao i kompletan parasol sa rezervoarom i motorom bi se padobranom spuštao na zemlju.

stevapn:
Deki, malo preteruješ. Ljudi šlepuju Multiplex Solius i Heron, pa ne vidim što ne bi mogao ASW za vežbu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version