Nakon avanture sa DLG jedrilicom i 3 zestoka pada (jednom punom brzinom iz ruke na 2m od mene prilikom prvog trimovanja, jednom nakon invertovanog leta pad na nos, i jednom sa 40-50m visine direktno na nos) unistio sam telo jedrilice do te mere da nema vise popravke. Mora da se pravi druga. Interesantno je da su krila prezivela sveki pad i nikada se nisu slomila, sem par naprslina u staklu i karbonu na napadnoj ivici koja su vrlo lako sanirana. Shvatio sam da imam odlicna krila. Nemam vremena da pravim opet sada DLG telo, pa sam resio da krila iskoristim za elektro jedrilicu.
Imam 1100kv motor i porucio sam sklapajuci propeler 9.5x8. Motor je deklarisan na 18A, i pri statickom testu na 3s bateriji sa propelerom 9x4.5 vuce 17A. 9.5x8 bi ocigledno na statickom testu bio preveliki zalogaj, ali dali bi to bio i preveliki propeler u letu pri punoj brzini, posto je tada opterecenje koje propeler pravi manje?
To me kopka, pa me interesuju misljenja iskusnih kako se te stvari resavaju, ima li neki kalkulator ili se ide na neki osecaj i pravila dobijena iskustvom.
Hvala.