ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Problem oko pregrevanja ESC-a

(1/4) > >>

Ljuba kv:
  Pre od prilike mesec i po dana imao sam pad sa Easy Glider Pro. Model je u letu izgubio kontrolu i sam upao u kovit, nije reagovao na komande i pri velikoj brzini se zabio u zemlju. U pocetku sam mislio da je problem bila antena na prijemniku koja je pukla u letu, ali jos jednom posle toga dok sam proveravao komande na zemlji sa novim prijemnikom, desio se isti problem, servoi su poludeli i nisu reagovali na komandu, ESC se pregrejao i zakljucili smo da je problem bio do jednog servoa. Njega sam zamenio ali i dalje se ESC pregrejavao. Kasnije sam zamenio sve servoe ali i dalje mi se cini da nije normalno da se ESC toliko greje. Motor nema veze sa tim jer i kad ga iskljucim na prijemniku, desava se isti problem. Da li neko zna kako ovo mogu da resim?  mmmm
U pitanju je ovaj ESC  http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13429__HobbyKing_30A_BlueSeries_Brushless_Speed_Controller.html?strSearch=hobbyking%2030
Pre su bili Turnigy MG90S servoi, a sada je takav za dubinu a ostali su HXT 900.

nedbojsa:
Bitan podatak je i koji motor koristiš?

zajko:
Bitan je i motor, sta vuce i koliko mu treba, ali mozda bi mogao da probas da zamenis i ESC, za neki malo veci , jaci i skuplji... sa kinezima obicno treba ici bar +20% (zabroje se) ()-()

disljenko:
Cekaj hoces da kazes i da kad motor ne radi, ECS se mnogo greje?(posto si napisao i kad ga iskljucis sa prijemnika)

Ljuba kv:

--- Quote from: nedbojsa on August 24, 2013, 08:02:10 PM ---Bitan podatak je i koji motor koristiš?

--- End quote ---

Ne znam tacno koji je motor jer na njemu nista ne pise. :sljus Evo slike pa ga mozda neko prepozna.

--- Quote from: disljenko on August 24, 2013, 08:36:37 PM ---Cekaj hoces da kazes i da kad motor ne radi, ECS se mnogo greje?(posto si napisao i kad ga iskljucis sa prijemnika)

--- End quote ---

Da, kad motor ne radi a rade servoi ESC se dosta greje, a kad radi samo motor sve je normalno. mmmm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version