Hvala cakra na ispravci.
Izvinjavam se, ja sam prevideo. Megapirate je instaliran. Na nekoliko mesta na netu sam pročitao da je megapirate bolji za GPS i UAV. Koliko je to tačno, ne znam jer nisam upoređivao. Odluka je pala na Megapirate 2.8 R3, a ako se pokaže dobro, verovatno ću i ostati pri tome. Naravno, ako se pokaže problematično, ostaje mi da updateujem, pa probam i drugu Multiwii, pa ako ni to ne ide, onda mora druga ploča, ali dobro, polako, otom potom
Za sad sam oduševljen i ovime, zaista, još uvek isprobavam šta sve može.. D vrednost kod PID tuninga mi još uvek nije najjasnija, P i I sam provalio. Nisam imao toliko vremena za tuning, mada i sad radi odlično, ali moram da proverim šta je D, možda mogu da podignem stabilnost na još viši nivo. Gledao sam tvoj video sa custom hexa ramom, stvarno je dobar, i leti lepo i stabilno. Izgleda da si ukapirao PID, kako podešavaš ova tri parametra kojim redom? Jel si imao nekih poteškoća?
Bio sam pre neki dan u selu, i probao gymbal sa onom malom keychain kamericom. Nisam imao GoPro. Zadovoljan sam testom, mada ima dosta vibracija. Mislim da je do propelera, nisu baš najbolje izbalansirani hubovi, i previše su savitljive elise, baš jeftini 1045 propeleri. Imam jedan lep balansiran set 9045, ali onda se smanjuje vreme letenja-količina manevrisanja. Ako se jello pojavljuje i sa GoPro, moraću malo ozbiljnije da poradim na balansiranju svega.
Evo i snimka, moji skromni počeci
Uskoro i snimci sa 9045 propelerima, možda sredim problem