RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

DLG Marabu - klasa F3K

<< < (5/9) > >>

Vaci:
Cekaj samo si probao luping nisi nigde udario? Neverovatno... To ne sme da se desi pa ne znam kolko da je jeftin.

Sto se tice krila na spoj stavi staklo pod 45 stepeni, 100g+ oko 4cm sirine, naravno ako konstrukcija dozvoljava tako nesto. Ja stavljam karbon, ali ne znam dali na taj ima smisla staviti njega. A sto se tice trupa mislim da tu neces proci bez karbona, ako hoces da lici na nesto. Mozda moze i sa malo vise stakla, nisam siguran. Bas me zanima kako ces to resiti.

SABURO:
Luping na maloj visini i onda sa jedno 6-7 metara vertikala u zemlju, jednostavno nisam imao vremena da sakupim brzinu za izvlacenje  :sljus Zasto i kako sam to uradio, ni sam ne znam...valjda sam se suvise zaigrao, jbg.

Prvo sam zalio tecnim cijanom kako bi usao u svaku poru platna i carbona, jer znam da ce carbon i cijan veoma dobro slazu i cine jako dobar spoj, ali krt nazalost. Time sam vratio sve u nulu i dobio osnovnu krutocu.

Onda sam naizmenicno brusio i premazivao obruseni deo cijanom u dva navrata

nakon treceg brusenja smirgl papirom naneo avio smolu razredjenu metanolom kako bi carbon koliko toliko upio smolu i tako ostavio da se susi do sutra.

Sutra testni let, pa cu vam reci da li je O.K. ili da ovo ne radite. U medjuvremenu sam dobio informaciju od Adama na koji nacin se ovakve naprsline saniraju, ali nazalost vec sam odradio posao tako da mi to ostaje mozda kao back up varijanta.

branek:
Ma biće ovo ok...

Jbt, ja se nesekirao baš.. vidim da sad i nije baš velika šteta.
Aj napiši to od Adama, kako se sanira... da znamo, pu pu, ne daj bože! :)

Čujemo se kasnije...

Vaci:
I mene zanima, imao sam slican slucaj. Samo sto je moj pao sa 50m visine direktno na nos, jer mi iskliznula palica za elevator sa palca oo)) i ostao je u jednom komadu.... covece.... a ja sav srecan umesto da lepo sve proverim, zavitlam ga i bacim i.... pukne trup na pola. Bio naprso malo a ja moron ga unakazim. I sad me zanima kako da ga zalepim ako mi se desi nesto slicno. Dal ima neka specijalna tehnika?

IVAN3D:

--- Quote from: Vaci on October 08, 2013, 01:02:16 PM ---I mene zanima, imao sam slican slucaj. Samo sto je moj pao sa 50m visine direktno na nos, jer mi iskliznula palica za elevator sa palca oo)) i ostao je u jednom komadu.... covece.... a ja sav srecan umesto da lepo sve proverim, zavitlam ga i bacim i.... pukne trup na pola. Bio naprso malo a ja moron ga unakazim. I sad me zanima kako da ga zalepim ako mi se desi nesto slicno. Dal ima neka specijalna tehnika?

--- End quote ---

Wtf.... skliznula palica sa palca i model pao sa 50 metara!?!?!
 mmmm
A u medjuvremenu? ???

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version