RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

DLG Marabu - klasa F3K

<< < (6/9) > >>

SABURO:
Metoda koju mi je Adam preporucio je da se taj deo trupa gde je napukao rasece i ubaci deo pecaroskog stapa iznutra i kasnije zalepi smolom i platnom. Nazalost vec sam "popravio" trup pa sam kasno video poruku. Ako stignem danas cu probati model i preneti vam da li je ok ili nije. U svakom slucaju cu staviti platno na deo trupa gde je bio naprsao.

()-()

Vaci:

--- Quote from: IVAN3D on October 08, 2013, 02:18:36 PM ---
--- Quote from: Vaci on October 08, 2013, 01:02:16 PM ---I mene zanima, imao sam slican slucaj. Samo sto je moj pao sa 50m visine direktno na nos, jer mi iskliznula palica za elevator sa palca oo)) i ostao je u jednom komadu.... covece.... a ja sav srecan umesto da lepo sve proverim, zavitlam ga i bacim i.... pukne trup na pola. Bio naprso malo a ja moron ga unakazim. I sad me zanima kako da ga zalepim ako mi se desi nesto slicno. Dal ima neka specijalna tehnika?

--- End quote ---

Wtf.... skliznula palica sa palca i model pao sa 50 metara!?!?!
 mmmm
A u medjuvremenu? ???

--- End quote ---

Bacio sam ga na 50m i dok je padao zinuo sam u .... koje je prolazilo :P Salim se. Hteo sam da ga zaletim i na 5-10m visine izvucem u luping ili invertovan let. Na tih 5-10m mi je iskliznula elevator palica sa palca i ostalo se odigralo za 0.5 sekundi...

Ja i radim DLG boom sa segmentom pecaroskog stapa. Umesto da ga ubacis unutra i dodas nekoliko grama tezine u rep, pa onda jos 3-4 puta toliko u nos zbog balansa, mozda je bolje da promenis ceo rep za stap za pecanje. Odi u ribolovacku radnju i trazi segmente stapa od "viskera". To je vrsta karbonskog stapa (materijala) ultra laka. Vidjao sam segmente upotrebljive za DLG i po 15gr tezine, do 20gr otprilike. Od klasicnog karbona idu po 40-ak grama tezine. Uglavnom je treci segment. Na kraju ako zamenis ceo rep mozes da dodjes u situaciju i da stavljas tezinu u nos zbog balansa, toliko je lagano, a prilicno zilavo. Mozda ti to zavrsi posao.

Skoro sam napravio "tenk dlg" od 400gr, skoro neunistiv. Ne lansira se do ultra visina kao prethodni lagani, ali jako lepo leti po vetru. Hvata i termale da kazem solidno. Stavi visker segment i no problemo.

adam:
nikola ne iznutra nego spolja, ovako je lakse i brze

Vaci:
Imam jedno pitanje, prvenstveno za Adama posto je on iskusan u DLG prici, a i za svakog ko zna. Branek je spomenuo vezivanje kontrolnih povrsina i servoa musicarskim koncem. I ja tako tadim. Jednostavno je najlaganiji sistem plus apsorbuje udarce do izvesne mere. Ali primetio sam da DLG koji sam napravio sa karbonskim sipkama umesto konca leti daleko vise prilikom lansiranja. Takodje sam primetio duplo manju visinu lansiranja kod sistema sa koncem kada nije sve kako treba pa rep upadne u rezonansu i vibracije. Posle sam to sanirao dodatnim dotezanjuma i ukrucivanjima sarki, i lansirao se 50% vise.

Dakle pitanje je, dali je za DLG generalno ipak bolje staviti krutu vezu sa repom, ili moze da prodje i konac ako se obrati paznja i sve dobro dotera? Gledam nesto i ove najskuplje DLG-ove, imaju krutu vezu, mora da tu ima nesto inace bi i oni stedeli na masi?

SABURO:
Sve je O.K. Leti odlicno, mada duvao je jak vetar pa je malo bilo turbulentno za letenje. Napravio sam bar desetak izbacivanja iz sve snage i sve je ostalo u celini. Mislim da ne treba nista da diram vise.

Hvala Adamu za info  (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version