RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
DLG Marabu - klasa F3K
tibeteagle:
Pomoći će...
http://www.mvsaclub.com/mvsa/Repair_Blog/Repair_Blog.html
Oracover površine krila se dobro mogu spojiti na sredini i sa jakom selotejp trakom obostrano na odmašćenu površinu.
Pravi test bi bio uporedni, sa nekim iz više klase od kompozita. O tom potom, sigorno će biti prilike za to. ;namig
branek:
Prvo da se izvinim što nema slika, ali bilo je mnogo zabavno da sam zaboavio da slikam.
I moja jedrilica je danas poletela. :)aplauz Dakle, danas smo Nikola i ja otišli u kasno popodne da letimo zajedno. Bacio sam dva tri puta ja, dok je Nikola utrimovao i onda je počela zabava. (yay)
Mnogo je zanimljivo. Prvo, nikada nisam leteo jedrilicu, pa sam se malo našetao prvih par puta dok nisam skontao da nema motor. :sljus
Ali već posle desetak bacanja, sve polako dolazi na svoje. Na kraju sam i ja odvalio rep, ali ništa strašno, par kapljica SL, aktivator i odmah ponovo na bacanje.
Moram reći da sam bacio jedno 40ak puta ja mislim, i da je odlična zabava. Samo, svi koji hoće da probaju ovo, PONESITE REZERVNE MAJICE! :D Posle toliko bacanja sam bio prilično oznojen...
Uh, ovaj vikend nisam u BG, a tako mi se opet leti sa njom... ODLIČNO JE! :) :)
pozdrav
SABURO:
Hvala T.E.
DLG-ovi u akciji, baciti vislje od 10m :sljus
Ostali smo skoro do mraka i mislim da nikada nismo ovoliko dugo leteli... odlicna zabava pre svega.
Na aerodromu sam sreo Branka (radi sa kompozitom) pa sam mu dao da pogleda kako je zakrpljen trup na dlg-u... rece da je odlicno. :jaki:
Inace ponovo sam presetovao ceo model i ponovo jurio sve mode-ove i napokon sam uspeo da ih sve setujem kako treba.
Mode-ovi koji se koriste su: Launch (izbacivanje) dva milimetra flapsovi na gore od neutralne pozicije, Speed (isto podesavanje kao za lansiranje), Cruise () neutralan flaps ili mooozda malo ispod neutrale i thermal (za jedrenje) to je 2mm od neutralne pozicije flaps na dole. Kada je u thermal mode-u, jednostavno nece dole :D
I naravno butterfly kocnica koja je umixovana sa elevatorom.
Ovaj video tutorial mi je jako dosta pomogao, pa eto mozda nekome posluzi u buduce
branek:
Lele što sam smešan! :sljus
Odlično je, odlično! :)
saxpg:
Ej, fino ti ide bacanje ()-()
Slobodno se zatrci napred korak dva prije nego sto je izbacis.
Ja sam cini mi se pisao ranije, ima dobrih programa na Android platformi za DLG.
Rade tako sto registruju trzaj kod izbacaja dok je telefon u dzepu, i onda mjere vrijeme leta.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version