ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Nesto crkava ?
pnedic:
Pre neki dan sam izasao na livadu i primetio da motor pocne da se vrti tek kada rucica gasa dodje do otprilike 30%. Ponekad moram i vise da dam gas. Nakon toga kada oduzimam gas motor reaguje kako treba. Pre toga kod kuce nisam to primetio. Pomislio sam da je u pitanju neka interferencija, odnekud, medjutim nadaleko nije bilo ni dalekovoda ni nekog GSM predajnika. Po dolasku kuci, problem se nastavio da ponavlja. Stanica je Turnigy9x na 2.4 GHz, ESC=20A i motoric 2812 1400KV Bell type.
Nisam stigao da ESC prebacim na drugi motor da probam. Meni se cini da nesto crkava : dal motor, dal ESC, dal oboje.
Da li je neko imao ovakvo iskustvo i koje su posledice (bile) ? ILi neko misljenje ?
miša2002:
Reprogramiraj stanicu bez "kompanjona9x" - direks Er9x sa zadnjim firmware-om!
Znači, nikakve šumice i zeke, jer se zeka, brzo, izgubi u šumici...
Pozdrav
Miša
rajevic:
Miso dali mozes konkretnije poredjenje zasto Er9X a ne open9X jer i ja imam isto simptom gasa od 30%
Ja sam to korigovao na stanici ali nije mi smetalo ni bez toga. Navikao sam se.
I ako si u tom polju sta preporucujes koji fimware je najstabilniji za 9x stanice ??
pnedic:
--- Quote from: rajevic on September 26, 2013, 12:46:45 PM ---Miso dali mozes konkretnije poredjenje zasto Er9X a ne open9X jer i ja imam isto simptom gasa od 30%
Ja sam to korigovao na stanici ali nije mi smetalo ni bez toga. Navikao sam se.
I ako si u tom polju sta preporucujes koji fimware je najstabilniji za 9x stanice ??
--- End quote ---
Sta si korigovao na stanici ?
Koliko se secam na drugom motoru i ESC-u se to nije desavalo, dok mi motor i ESC nisu pregoreli (o cemu sam ovde vec pisao)
miša2002:
mmmm Ne znam kako da se "odrazim", a da mi se ne nakače na vrat...
Evo, ovako, "Companion9x" nije firmware kao firmware, već korisnički interfejs sa mogućnošću upisa ili ispisa tj učitavanja ili iščitavanje sadržaja... Verovatno ima neki bag u komunikaciji ili već. Posle 1 od 5, nisam bio raspoložen da se dalje bakćem s njim!
.......
Taj AVR programator radi i većina softwera ga vidi, ali ako ga ispravno instaliraš (AVRASP driver). Ako je ispravno instaliran, mora da se vidi u:
> settings=>control panel=>system=>system propertis=>hardware=>device manager
......
I ovo je dobro, pogotovu ako hoćeš da dodaš SD karticu...
http://radioclone.org/index.php?p=en%2Fhardware
Pozdrav
Miša
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version