ELEKTRONIKA > SIMULATORI
Šta mislite o FMS simulatoru???
tibeteagle:
Nedbojša, potpuno se slažem. I ja to predlažem svakome ako ima za to mogućnosti. Novi RC Fly simulatori su skupi (legalno), zahtevaju savremen i skupi hardver, ali sigurno vredi taj doživljaj što nude. I ja koristim neke novije već odavno.
Nad besplatnim FMS-om je prošlo vreme u kvalitetnom smislu. Jedino onima može da bude interesantno ko nema dovoljno jak računar za novije simulatore i da ne lete sa 2-3 fps Aerofly ili drugi zahtevan softver. Takođe mislim da je mogućnost kreiranja svog modela jedino u FMS-u moguće. Nije slučajno da sam to naglasio u predhodnim postovoma. Na žalost, malo ima entuzijazma oko kreativnosti i na ovom planu u današnje vreme, kada se sve konzumira gotovo i na brzinu. No ovo je već sociološko pitanje za neki drugi topik ili forum. :)
;namig
Birdum_Bardum:
--- Quote from: tibeteagle on October 01, 2013, 06:41:45 PM ---@Birdum_Bardum kakav USB priključak imaš?
--- End quote ---
Ovaj sa hk: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9043__hobby_king_2_4ghz_6ch_tx_usb_cable.html , tacnije taj usb kabal je dosao uz davno kupljeni esky helikopter sa originalnim softverom(neka stara verzija fms-a). Taj cd za instalaciju takodje imam, ali grafika brlja i sa njim.
@nedbojsa, kod Zajka(mala ivanca) je imao neki dodatak(usb ili sl.) koji se kaci na postojeci tx-usb, i na njemu bi radio Phoenix simulator. Pre nekih par meseci sam hteo da uzmem, ali nije bio na lageru, ali proverit cu opet.
edit:
Ima ga kod Zajka:
Dovoljna je slika, da ne reklamiram :)
tibeteagle:
Onda ti imaš USB pertvarač koji radi isključivo sa tvojom stanicom i samo sa FMS.
Ako kopuješ drugi USB pretvarač za druge softvere, proveri da li se može priljučiti na tvoju stanicu koja je ispod nekih uobičajenih standarda. mmmm
Birdum_Bardum:
--- Quote from: tibeteagle on October 01, 2013, 09:37:58 PM ---Onda ti imaš USB pertvarač koji radi isključivo sa tvojom stanicom i samo sa FMS.
--- End quote ---
Radi Usb na vise stanica, esky, riccs, reely..Ali po svemu sudeci samo na FMS-u :big smile, uspeo sam sa svima da iradim kalibraciju, ali opet naglasavam na fms simulatoru. Sve su to 4ch stanice koje ne koristim, i koje sam hteo da dam prijatelju da vezba simulaciju letenja na njima, a kasnije ako posluzi i za letenje modela. Pretpostavljam da se radi o istim stanicama, posto reely i riccs bajndujem na istom prijemniku :)
--- Quote from: tibeteagle on October 01, 2013, 09:37:58 PM ---Ako kopuješ drugi USB pretvarač za druge softvere, proveri da li se može priljučiti na tvoju stanicu koja je ispod nekih uobičajenih standarda. mmmm
--- End quote ---
Sto se tice kompatibilnosti, evo "direktan" link(ne reklama) :) da to funkcionise na jednoj od pomenutih stanica : http://shop.malaivanca.com/kupi/riccs-2-4ghz-4-ch-predajnik-usb-6-ch-simulator-phoenix-v4-0-149534
sloba_b:
ako nekoga zanima , dodatno modeli za FMS simulator
http://gunnerson.homestead.com/files/fms_models.htm
(samo se un-zipuje i kopira u folder "models")
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version