RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

A-10 Thundrbolt

<< < (2/2)

IvanGrozni:
Gosn Savo, vidim da ćemo se dogovarati oko cene, pošto je to avion iz mog profila.  :)

Sava:
Za sve kompozitne delove kao i za druge modele, pravim kalupe. Na primer sam nos modela je predviđen od sendviča balze debele 10 mm. i skoro ode pola kajša da ga napraviš. Ja sam ga uradio od kompozita i tri puta je lakši. Šupalj je te se ako treba mogu baterije progurati skroz napred. Isto tako zadnji zaobljeni deo je od kompozita. Za kabinu sam napravio alat tako da je uradim providnu na vakuumu.Trudio sam se da bude što vernija originalu. Ako budeš zainteresovan odliću te delove.
Krila su plankirani stiropor i tehnologija kojom ja radim garantuje težinu bar kao konstruktivno krilo. ako ne i lakše.Profil krila je tzv "ptičiji" i isti je i na pravom avionu. Model je pravljen za gepek automobila i teško je u toj veličini ispoštovati zahteve za pravim skala modelom. Odustao sam od topa u nosu aviona jer jeste to prelep detalj, ali u ovoj veličini prevelik luksuz. Ustvari sve diktiraju delovi koje nemožeš menjeti jer su takvi kakvi su. Sam avion je napravljen sa produženim prednjim delom da bi uravnotežili onaj ogroma top i još veće motore. Dosta vremena sam utrošio na pripreme gradnje, a da budem što lakši. Težak model-lepa maketa, lagan model-dobar avion.

Nisam još prebacio slike na photobucket tako da sada stavljam samo ovu sa pogledom od nazad.
Napominjem da su nos zadnji deo i kabina samo "bebe" od kojih sam napravio kalupe. Motori, odnosno EDF imaju posebno oblikovan kanal obložen folijom za što manji otpor vazduha prilikom izduvavanja. Još će biti pisanja kada prebacim slike. Do tada razmišljanje o šari, crven ili zelen nemože biti, ipak to nije sportski model.

Sava:

Ima još detalja na karmanima na trupu kao i na motorima aerodinamički profilisani spoj dva motora. Još dve male gondole na krilima, nosači oružja i drvenarija bi bila gotova.
Prva merenja težišta pokazuju da će sve moći da se podesi korisnim teretom u onih zadanih 1200gr.
Za sada je sve to što sam objavio,možda još slika gotovog modela, ali o tom potom. Ima još more fotografija sa detaljima, ali  :notworking

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version