RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
DLG Twister 2 - F3K
magic:
Cisto slucajno i nicim izazvano sam nabavio polovan Twister 2. Planirao sam nabavku DLG-a jos odavno, pripremio setup i prijemnik i bio doneo odluku da uzmem Longshot 3 od Topmodela. Taman da ga uzmem procitam da je izasao Longshot 4, i naravno ajd' da ga sacekam. Prosle subote na livadi pita me Nikola jesam li video sta se prodaje na slovenackom forumu, ja naravno nemam pojma, kad ono medjutim! Covek prodaje 2 DLG-a, jedan gore pomenuti Twister 2 i jos jedan o kojem ce vam Nikola pisati, posto je on uzeo taj drugi. Sve se to lepo poklopilo sa mojim odlaskom u Austriju u prosli ponedeljak tako da su u sredu modeli vec bili u BG :)aplauz.
Radi se o vrhunskom takmicarskom modelu koji je bio apsolutni hit u sezoni 2010-2012. Covek od kojeg sam ga uzeo se sa njim upravo u 2012 takmcio u F3K Evro kupu a ove godine mu je to bio rezervni model. Nov model kosta da usi otpadnu, oko 600 Eura, i delo je Alexa Hoekstre koji je licno i otvorio topic o modelu na RCG
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1171720
Moj model je dosta koriscen i ima dosta sitnih ostecenja od upotrebe. Repovi su za zamenu, no to je ionako potrosna roba, tako da ce na prolece verovatno da padnu novi. Ali je zato jako dobro sklopljen i dobio sam ga sa servoima, Dymond D47 u repu i D60 u krilima.
Prethodni vlasnik je koristio 4.8V NiMh od 300mAh a kako sam se ja opredelio za LiPo 2S od 300mAh i micro ubec bas za F3K moralo je malo olova u nos, konkretno 35g. Prijemnik je Orange DSM2 koji sam izvadio iz kucista jer cak ni Original Spektrum 6255 nisam uspeo da spakujem! Tako kompletan model je ispao tacno 290g.
Sa tih 35g teziste modela je na 75mm. Preporuceno je od 78-82mm, i sa 30g u nosu je na tih 82mm ali ja za pocetak hocu da malo vise bude napred. Isto tako na repovima ima dosta lepka od popravki a i nisu nesto specijalno uradjeni tako da tamo sigurno ima jos jedno 5g da se skine. Kako tih 5g u repu odgovara 15g u nosu ispada da model moze da se dotera i na oko 270g sto je jako dobar rezultat!
Jos jedna lepa stvar je da model ima u trupu sa donje strane u CG 3 otvora za stavljanje balasta tako da ga je jako lako moguce prilagoditi prema vetru.
Sreca pa sam nasao i originalno uputstvo za model http://www.atlantahobby.com/images2/TwisterII/building_instructions_twister.pdf gde su dati otkloni pa sam sve to lepo namestio zajedno sa 5 flight modova. JR 9303 je stvarno vrhunska stanica za jedrilice i ima stvarno jako puno mogucnosti za programiranje. Necu sada pisati sta sam sve i kako stavio jer su to ionako samo pocetne vrednosti koje su podlezne promenama. U svakom slucaju za pocetak sve po uputstvu i po onome sto sam uspeo da nadjem po netu vezano za flight modove.
Eto, sutra popodne ako uspem ici cu malo da ga probam, da se pripremim za vikend jer kao sto ste videli branek "preti". Ne znam sta da vam kazem, ja sam i Marabua bacao ubedljivo najvise od svih a sta ce biti sa Twisterom tj. koliko visoko ce on da ode , saznacete uskoro ;namig.
poz
Vaci:
:)aplauz prelepo. Koliko para se krecu polovljaci u toj klasi? Pitanje je dali cu ikada mozi da odvojim za nov, a za polovan mozda.
saxpg:
Sretno ()-() Odlican model.
petar:
Zdravo Magic,
Odakle meris tih 80_tak mm za teziste i koliko je krilo u korenu milimetara "siroko"?
pozzz
adam:
mnogo dobra ptica nek te dugo sluzi!!! kako vidim i setup je odlican sa ovim sigurno nece biti problema!! ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version