RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
DLG Twister 2 - F3K
magic:
Upravo sam usao u kucu, bio sam na 13-tici od 4 do 6 danas popodne, uslovi fenomenalni, ni daska vetra. Sta da vam kazem fenomenalno, sutra ce neko morati da snima mog drugara braneka kada budem pravio prvi izbacaj, jer ce to biti jako zanimljivo za gledanje kasnije :_D.
Svi flight modovi funkcionisu, bilo je malo doterivanja miksova i koji trim gore dole ali u sustini to je to. Imam i slicice i snimak jer je dosao i Nikola da malo pomogne.
A koliko dugo sam mogao da ostanem u vazduhu bez daska vetra i termike? Bez problema barem 60 sekundi.
--- Quote from: petar on October 25, 2013, 05:33:48 PM ---Zdravo Magic,
Odakle meris tih 80_tak mm za teziste i koliko je krilo u korenu milimetara "siroko"?
pozzz
--- End quote ---
Merim odmah uz trup od napadne ivice. Ostao mi je u kolima, jerbo sutra idem ponovo na livadu, pa ne mogu da ti kazem tacno koliko je krilo siroko. Imas na kraju uputstva sve sta i kako se steluje pa baci pogled.
poz
IVAN3D:
Bravo bravo bravo :)aplauz :)aplauz :)aplauz
Jedva cekam da vam se nekada prikljucim .....
Ali ako ce vam moje po meni ne tako malo iskustvo iz slicne kategorije (u principu je razlika u nacinu postizanja visine i drasticno vece visine zbog raketnog motora) znaciti bilo sta onda vam mogu reci da apsolutno najvecu prevagu na takmicenjima odnosi znanje/umece/iskustvo.
Model samo moze da pomogne ali ne i da zavrsi posao.
Verujte mi iz mog iskustva.... npr na jednom takmicenju (Svetsko prvenstvo) pobedio je momak sa APSOLUTNO najgorim modelom i sto se aerodinamike i tezine i kvaliteta tice (a o servoima u to vreme (pre 10-tak godina i vise) da i ne govorim), model je bio tolika kanta da su jednostavno svi ali SVI takmicari (ukljucujuci caki i one iz USA (rade u NASA) hteli da se potpisu na krilo!!!!!
Ja vam potpisujem da model u celoj prici ucestvuje npr 30% a i to je mnogo....
Sve u svemu kategorija je ekstra i nadam se da cu moci da se prikljucim kad tad.....
Takodje me interesuje cena ovakvog modela u polovnoj varijanti.....
Mada kontaktirao sam TopModel.cz vezano za njihov LongShot 4 koji kosta oko 230 evra + postarina oko 26 evra ali su spremni da ga prodaju bez Ceskog PDV-a pa bi se ona prva cena umanjila za njihov PDV...
Sve u svemu uzivajte ()-()
IVAN3D:
I jos jedna ideja za razmisljanje.....
A sto mi ne bi konstruisali i napravili kalupe za neki nas model i na taj nacin svi dodjemo do modela i omasovimo ovu kategoriju i kod nas???
Mislim da je to svakako bolje (ne i lakse i u startu jeftinije) a i mozda (ali tesko moze nesto i da se zaradi ali mislim da bi u ovom trenutku i pozitivna nula bila ok).........
Imamo ljude koji bi svojim znanjem konstruisali ozbiljan model a imamo i ljude koji znaju da rade u toj tehnici izrade......
P.S. YOUTUBE je pun kompletnih snimaka izrade vrhunskih modela i moze se videti da ni malo nisu naivni (ne svemirska tehnologija) i da i jedan model trazi puno vremena ali mislim da ipak moze da se odradi to.
A po meni je i najbolje da svi letimo sa istim modelima a onda nek najbolji pobedi...
magic:
Ivane, svakako imas jako puno iskustva sa slicnim napravama i bila bi velika steta da se ne pridruzis u F3K. Sto se tice ideje da se nesto pravi to je super, ali sta? Potrebno je jako puno iskustva da bi covek znao sta mu stvarno treba, pa onda znanja da to i napravi. Ideju svakako podrzavam i nadam se da mozda neke "penzose" mozemo da zaintrigiramo.
Nazalost zbog specificnog nacina lansiranja potrebna je bas jaka konsrukcija modela a tu su u velikoj prednosti kompozitni modeli. Ja sam stvarno vec bio odlucio da uzmem Longshot 4 kada je ovo sa Twisterom iskrslo totalno nenadano i finansijski povoljnije.
Uveren sam da u jednoj ovakvoj disciplini znanje i umece svakako dominiraju nad modelom i da bi cak i osnovni kompozitni model u dobrim rukama bio opasno oruzje. Isto tako tehnika i snaga bacanja igraju ozbiljnu ulogu. Ja sam za sada savladao ono drugo :big smile, napokon ono silno bacanje kamenja kao klinac a posle vezbanje sa teniskim lopticama dobija neki smisao (secam se da sam mogao da nabacim tenisku lopticu na krov od 9-to spratne zgrade (:sok:)). Meni ovde (za sada) takmicenje nije u razmisljanju vec samo dobra zabava, da se na kraju letackog dana malo preznojimo i zabavimo. Ali bi vrlo rado posetio neko takmicenje u okruzenju!
@ sasa neka te neka :'(
poz
adam:
u subotici postoji kompletan kalup za dlg jedrilicu viktor i lorand su ga pravili pre tri godine , mislim da je izliveno bilo 4 modela
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version