RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Izoflor
pnedic:
--- Quote from: pnedic on October 28, 2013, 09:12:46 AM ---
--- Quote from: Sava on October 26, 2013, 10:17:46 PM ---U Uradi sam na N.Beogradu ga nema, provereno. Možda u nekom drugom prodajnom objektu, voleo bih znati kojem. Crni se sigurno može farbati, ali bez efekta. Možda uraditi model trakama za pakovanje u različitim bojama.
--- End quote ---
Pa pre neki dan sam ga video. Pogledacu sutra ponovo.
--- End quote ---
Ipak nema glatkog izoflora. Dobili su novu turu ali samo rebrasti. Pakovanje je 1100 din.
saxpg:
Ja ponovo sa BASF-om. Ovaj model je od BASF stirodura isecen na listove od 7mm. Izuzetno krut i lagan materijal.
Ako ga jos uvek ima u prodaji odlicna opcija za izradu laganih modela.
pnedic:
--- Quote from: saxpg on October 29, 2013, 11:00:17 AM ---Ja ponovo sa BASF-om. Ovaj model je od BASF stirodura isecen na listove od 7mm. Izuzetno krut i lagan materijal.
Ako ga jos uvek ima u prodaji odlicna opcija za izradu laganih modela.
--- End quote ---
Gde moze da se nadje taj BASF stirodur ? Imas li neku sliku table ? Kako si ofarbao ovo cedo ili si nesto lepio ?
saxpg:
Sto se BASF stirodura tice, davno sam ga kupio na stovaristu koje se nalazi na skretanju za Kaludjericu sa Smederevskog puta. Mislim da ga nemaju vec dugo. Radio sam sa dosta vrsta penastih materijala, ali ovaj je daleko ispred svih. Slican po strukturi je neki domaci koji ima neku kajsija boju.
Model je farban bezbojnim lakom za drvo na vodenoj bazi (akrilni) koji je bojan tonerima za fasadu.
pnedic:
OK, hvala. Nedavno sam u Merkuru kupio neki penasti materijal (nemam pojma kako ga zovu) koji je nesto izmedju stirodura i stiropor(l)a. Mislim da je 25 ili 30 gramski i jeste kajsija boje. Uspeo sam da izvucem lepo krilo (dva komada po 73 cm) vrucom zicom. Dobar je jer je manje gustine (i laksi) od stirodura a cvrst gotovo kao stirodur.
Prodaje se u tablama 0.5 x 1m i nadjoh ga samo u Merkuru, i nije bas jeftin (table 3cm debljine je otprilike 500 din po m2 - ili gresim ;D). Ima raznih debljina: 2, 3, 5, 8 i 10 cm.
CA lepak ga jede, tako da nemoze sa njim. Lepak za drvo radi bez problema. Tek planiram da ga farbam, pa cu da probam ovako kao sto si ti (folije se ne lepe).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version