RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

Albatros L39 - samogradnja (stirodur)

<< < (10/22) > >>

firebird:
Pa ne znam kolike su ti sanse da nabavis bandzi kanap pa da napravis prakticno pracku-lanser....tako bi se resio muka pocetne brzine...

mozes tako kako jeste na krila sa gornje i donje strane da nalepis list izoflora 3 ili jos bolje 6mm i povecas povrsinu krila. Imaces i prostora za preoblikovanje profila...

nisam primetio na koju bateriju si probao, ako si na 3s da li setup ima mogucnost da ide na 4s a mozda manji kapacitet baterije...

obrati paznju kad pudes prepravljao izduv da ne pogresis geometriju izduvnog levka gasova tj, vazduha...

dovlasmith:
Na 4s bih sigurno dobio dovoljno potiska, ali nisam jos presao na 4s, tako da nemam ni baterije ni punjac, a motor sam po sebi bi mogao na 4s da ide kao i esc.
Ono sto cu sigurno probati pre rashodovanja modela je da mu prosirim izduv, nalepim jos jednu plocu do polovine sirine krila i ako to ne pomogne, ide na zid :)
U svakom slucaju nemam sta puno da izgubim, a ako neko dobije jos neku ideju, rado cu je uzeti u obzir i primeniti :)
Nego, gledam sad ovaj izoflor, a ujedno sam i procitao ovde na forumu da nema vise da se nabavi da je gladak sa obe strane, pa me zanima da li cu moci sa njim da radim?

tibeteagle:
Model i farbanje je u redu. Težak ti je LiPo i treba pola manji i to od 1000-1100mAh 3S 35 ili 40C. Sa time dobijaš skoro 100g lakši model i sa njim će lete oko 5-6 minuta, što je sasvim dosta.  Pošto je krilo malo, svakako je potrebna veća početna brzina.
Potisak motora je takođe mali, ako nisi mogao da zadržiš model da leti. Podaci o pitisku su veoma nepouzdani na sajtu prodavca i bilo bi dobro da proveriš. Ako je mali onda treba 4S ili veća turbina.  Ako kupiš jednu kuhinjsku digitalnu vagu, moći ćeš da izmeriš potisak a i težinu tvog modela.  ;namig

dovlasmith:
Naravno da mi treba vaga, a nije losa ideja da se stavi manja baterija (imam samo ove od 2200 35-75C i vece). Sinoc sam prosirio rupu na kraju i mislim da sam dobio malo vise potiska (mada je to mozda subjektivni osecaj). Nesto sam razmisljao da mozda povecam krilo za oko 5-6% tako sto bih dodao sa strane i u rasponu materijal, ali ne znam da li bi se to isplatilo raditi...

tibeteagle:
Gde je težišna tačka sa baterijom? Da nije možda previše napred zbog velikog LiPo?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version