RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
Albatros L39 - samogradnja (stirodur)
dovlasmith:
Kraj baterije je na kraju kabine, a CG je tacno na letvici krila.
tibeteagle:
Kako šacujem, letvica je na oko 20-25%. Centar gravitacije treba da je iza letvice, na oko 30% ukupne dubine krila mereno od prednje ivice krila. Tako će sila uzgona na krilu i sila gravitacije biti bliže jedni drugima. To je osnovni preduslov da se model pravilno održi u vazduhu. Bez obzira što profil nije pravilan, sila uzgona kod ovog preseaka krila je isto negde na 30%.
Problem je isto što krilo (verovatno) nema napadni ugao. Trebalo bi da ima oko 2% u odnosu na osu horizontalca.
dovlasmith:
Sve je moguce, i sigurno da ima dosta uticaja, ali ja mislim da ovo ima najvise uticaja:
masa modela 680g
potisak 400g
Mislim da bilo kakvom doradom ne bih mogao nista da postignem, jer je jednostavno pretezak.
ak:
Ne mora odnos potiska i tezine da bude 1:1, ne lansiras ga vertikalno.
Problem ti je verovatno kao sto rekoh u opterecenju krila tj. odnos tezine i povrsine krila.
Sad kad imas masu modela probaj merenjem da dodjes do povrsine krila a tako i do opterecenja.
Za lansiranje bandzijem, cak i da uspes da lansiras model bice problem sleteti ga u jednom komadu jer minimalna brzina je ocito velika.
Ja bih isao sa povecanjem povrsine krila i pokusao ponovo.
dovlasmith:
Dobio sam jos malo potiska menjajuci precnik otvora, tako da cu da pokusam jos jedno bacanje iz zaleta. Ako se razbije, zakrpicu ga i na zid. Kad budem nasao izoflor debljine 5-6 mm napravicu jos jedan, nabavicu vagu i bicu pazljiviji sa masom :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version