@r-xx
Hehe svaka cast majstore...otkud ti samo snage i vremena za "ezoterisanje"
Par puta bio sam primoran da okrecem adapter za jedan sraf jer je sve u kompletu bilo totalno lose i puno bacao.
To stoji sto si rekao...ja ne stavljam ni one Al "lepe" spiner srafove-nego stavim samo obicnu maticu...
Licno mislim da je cela ova prica oko balansiranja samo motora vec neki filozofski prilaz stvarima
...tj. savrseno izbalansirani motor i lose izbalansirana elisa =nikakav rezultat!
Mislim da je uticaj nebalansiranog motora na ceo sistem motor-elisa relativno mali, jer je uticaj propelera na ceo sistem mnogo veci zbog
veceg precnika same elise i vecih obodnih brzina elise...a koje generisu i mnogo vece centrifugalne/centripetalne sile na ceo sistem...
naravno sve ovo gubi smisao kod high end elisa...t-motor elise, lagane carbon elise bas za multirotore jer iste u zadnje vreme postaju nenormalo lagane i balansirane...i tu naravno dolazi do izrazaja i kvalitet samog motora.
Za ove kineske lowcost motore sa vec jadnim lezajevima, sa prosecnim elisama tipa rctimer carbon i epp plasticnim elisama-dovoljno je
izbalansirati samo elisu sto bolje...
I da, razlike izmedju kako-tako izbalansiranog sistema i ne izbalansiranog sistema su OGROMNE! Da ne poverujes!
E sad sam vam dao temu...