RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Pravljenje rupe za servo u stirodur(pol) krilu
pnedic:
Da li neko ima dobar savet kako ovo iz naslova da napravim i to da bude relativno lepo i precizno. Zelim da ugradim servoe za elerone/flapsove na donjoj povrsini krila, a da ne proburazim citavo krilo.
Pokusao sam sa lemilicom ali uvek drmne ruka i napravim neku neplaniranu rupu. U pitanju su servoi 9g.
pnedic:
Evo nadjoh jedan interesantan video na ovu temu
Vaci:
Mora masinski ako hoces da bude kasvetno. Ja posto imam CNC ruter meni je lako, izrezem tacan oblik i iznutra zalepim staklo, i tako dobijem savrsenu kutijicu za servo. A vidjam da ljudi koriste i frezer. Na youtubetu :) Naprave crtez servoa, zalepe na stirodur, podese da glodalo viri iz frezera koliko je potrebno i krenu rucno da delju. Ne mogu sad da nadjem neki link.
Moras da imas neku mehanizaciju. Ako nemas bas frezer moze da posluzi i ona zubarska ceona brusilica, ima ih jeftinijih u wobbyhausu. Al opet ti treba neki stalak da to drzi vertikalno i stabilno dok deljes po konturi... ko ne plati na mostu plati na cupriji :) Ja sam to prvi put iz ruke radio tom brusilicom sa fleksibilnim nastavkom, al to vec spada u umetnicke egzibicije, i nikad ne moze da bude kao sa mehanizacijom.
ak:
dremel
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Yew4E_xNCQA#t=92
Johann:
--- Quote from: pnedic on February 20, 2014, 12:34:13 PM ---Da li neko ima dobar savet kako ovo iz naslova da napravim i to da bude relativno lepo i precizno. Zelim da ugradim servoe za elerone/flapsove na donjoj povrsini krila, a da ne proburazim citavo krilo.
Pokusao sam sa lemilicom ali uvek drmne ruka i napravim neku neplaniranu rupu. U pitanju su servoi 9g.
--- End quote ---
Ako hoces da ukopas pravougaonu rupu u krilu u koje ces da smestis servo najbolje je sledece resenje:
Napravis od cvrsce zice sledeci oblik
Propustis struju kroz tu alatku i pomocu dve vodjice istopis stiropor i ukopas rupu u koju mozes da smestis servo.
Jos bolja stvar je da u tu pravougaonu rupu "poplocas" sa staklom i epoksi smolom ili
ulepis laksi sper tako da dobijes kasetu za montazu servoa.
Za okrugle rupe primenis isti recept:
pozz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version