ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Feritni prsten na ESC-u ?

(1/2) > >>

pnedic:
Da li je potrebno ubaciti feritni prsten na ESC (vod ka risiveru) koji ima linearni BEC (linear mode) ?

U pitanju je ovaj esc http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=291 koji nema ugradjen feritni prsten na vod ka risiveru, pa me zanima da li je neophodno da ga ubacim. Znam da ubacivanje ovog prstena nece skoditi (osim + par grama), ali konektor koji ide u risiver je siri od unutrasnjeg precnika prstena kojeg imam pa bi to bilo pravo budzenje

Nesto sam citao po netu i pise da ovaj prsten uglavnom treba kod ESC-ova koji imaju BEC tipa "switching" posto taj switching stvara elektromagnetne smetnje koje mogu da se prenesu na risiver.

ak:
Switching regulatori prave vece smetnje istina, mada smetnje od ESC-a dolaze i od drugih komponentni.
U svakom slucaju probaj bez prstena i uradi range test, jedino merodavno.
Ako ces ipak da stavljas prsten mozes jednostavno da izvuces konektor po konektor svake zice posebno iz plasticnog kucista servo konektora i tako ces moci provuci kroz prsten.

pnedic:

--- Quote from: ak on February 25, 2014, 03:01:41 PM ---Switching regulatori prave vece smetnje istina, mada smetnje od ESC-a dolaze i od drugih komponentni.
U svakom slucaju probaj bez prstena i uradi range test, jedino merodavno.
Ako ces ipak da stavljas prsten mozes jednostavno da izvuces konektor po konektor svake zice posebno iz plasticnog kucista servo konektora i tako ces moci provuci kroz prsten.

--- End quote ---

Ma setio sam je ja ovoga, i pokusavao ali izvlacenje ovih konektora mi nikako ne polazi za rukom. Evo sad kopam po youtube-u pokusavajuci da nadjem neki tutorial bas za to. Da, glupo zvuci ali to mi je problem. Zato mi postavljanje prstena predstavlja budzenje.

ak:
Probaj ti range test prvo bez prstena, mislim da nece biti potrebe.

pnedic:

--- Quote from: ak on February 25, 2014, 04:41:25 PM ---Probaj ti range test prvo bez prstena, mislim da nece biti potrebe.

--- End quote ---

OK, probacu.

Medjutim, nesto razmisljam, da ove elektromagnetne smetnje od ESC-a mogu biti razlicite u zavisnosti od date vrednsti throttle-a + udaljenost. Tako da mislim da da range test treba obaviti od tacke do tacke sa dodavanjem i oduzimanjem gasa.

Da li sam u pravu ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version