RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Carbon-Z Cub

<< < (2/2)

zajko:
Hvala Raddde …
Da budem iskren ovo mi je prvi kontakt sa ovim napravama i deluje vrlo prosto.. a zanimljivo…
videcemo kako to dela na malom modelu (nije bas mali 2150 mm)…
Ne znam zasto bas Cub-ovi, kad oni i bez toga trpe malu brzinu i upravljivi su… zasto ih nema na niskokrilcima ili war bird-ima, nekako mi zvuci da je njima potrebnija takva naprava…
Doneo bat i stanicu iz Bgd.. za prvi let.. ali i kisu… tako da nas nista… ali bice neki snimak kad poleti
plovke jos uvek Nemci nemaju na stanju… a ni njega vise.. nesto se razgrabilo…
Ovako, kao jedinu manu, recimo… to sto su ovi tockovi od neke malo tvrdje plastike, ne gume, ali vidim da Du-Bro ima neke tockove od gume, koji se duvaju… i nema ugradjenu kuku za slep jedrilice, opciono

(pijemo)

pnedic:
ovo je jos bolje objasnjenje :

Ovo je revolucionarno

Hocu i ja ovo  :P

IVAN3D:
Nije ovo nista novo!

Klasicni turbulatori a ima mnogo izvedbi....
Secam se da mi je Laza pricao o njima jos dok sam bio klinac a cak sam ih i stavljao na svom npr LAHORU itd...
Tu je Laza doktor za aerodinamiku  :big smile

dejan_ts:
ovo je prikay kako se odvajaju strunice od krila ,cist aerodinamicki primer na krilu kako se krecu strujnice i odvajaju prilikom dovodjenja do nulte brzine na krilu ili ti kovit

IVAN3D:

--- Quote from: dejan_ts on March 07, 2014, 01:37:28 AM ---ovo je prikay kako se odvajaju strunice od krila ,cist aerodinamicki primer na krilu kako se krecu strujnice i odvajaju prilikom dovodjenja do nulte brzine na krilu ili ti kovit

--- End quote ---

Naslov kaze o cemu se tu radi.... (vortex generators) a dalje je mnogo jednostavno....

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version