RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

cnc master u resniku

(1/4) > >>

r-xx:

Ja sluchajno svratih da pazarim dva festo mikro ventila u resnik, i fino udjem u garazhu, i lepo padnem u ne'svest kad sam video sta chovek pravi i kakav je kvalitet njegovih cnc mashina. Chovek pravi cnc mashine na veliko, svih dimenzija sa software-om kompovima, i sve sto mozhe da se zamisli. Glave su mu neko ludilo sa vodenim hladjenjem, i ja stvarno nista lepshe i kvalitetnije nisam video ni na jednom forumu, a josh su i 3d flet, chisto da spomenem...

Pitao sam ga da ga objavim na nasem forumu a on me moli da to ne radim jer ima posla za naredne dve godine unapred...  Ali eto, nisam mogao da izdrzhim, mislim da nije nepoznat svima, al ako neko izrazi zhelju ja cu proslediti telefon od cnc mastera....

(pijemo) (pijemo)                           (<--) (<--) (<--)

Johann:
Zaista svaka cast da tako nesto postoji u mom komsiluku, bas mi je drago, ali postavlja se pitanje koliko kostaju te masine? Sigurno od 5000EUR pa do 10,15kEUR.
Ako ce se to koristiti za hobi-modelarstvo ko ima da izvuce iz dzepa minimum 5000 evra za masinu...to su masine vise za industrijsku proizvodnju.
Za hobi potrebe jedino resenje je samogradnja cnc rutera pa i tada izadje pristojna cifra na kraju...ovo pisem jer sam u procesu projektovanja low budget troosnog rutera, to je ono sto ja mogu da priustim sebi: skroman budzet+moj rad i znanje= pristojan cnc ruter za hobi potrebe.

r-xx:

Cnc master zhivi 20 metara od mog drugara gde dolazim zadnjih 30 godina, pa ga ipak nisam sreo ni jednom. Sto se cena tiche mislim da je jako jeftin inache ovde to nebi ni spomenuo, jer treba biti realan da je ovo sirotinjski stiropor forum, jer ovde su u glavnom teme na koje se reaguje, parche stiropora koje lichi na avion sa par servoa od 300 din, al dobro sta je tu je...

Mashina koju trenutno prodaje je u rangu mashina od xxxy evara a on je prodaje za 3000, 1kw glava sa vodenim hladjenjem 1.8X1.3 m 3D sva u alu, brushene vodjice, brza, + konzolni komp profi + komplet sve ostalo, izgleda ko fabrichka od xxxxxy evritja, i ja sam prvo pomislio da je fabrichka...

Osim toga lik prodaje step motore vodjice i gomile svega, dok sam ja kupovao dva ventila neka faca je uzela tri step motora od po kilo komad, ima celu sobu punu vodjica...

Mozhda nekom bude interesantno za neshto, ja sam samo tu pohvalio choveka, bez ikakvog interesa za sebe, chisto da se zna, i da mu je kontakt dostupan, dacu svakome njegov fon na pp...

(pijemo) (pijemo)                                       (<--) (<--) (<--)

Johann:
Sve ok, posto ce i meni u skorije vreme biti potrebni neki delovi za cnc, posalji na pp kontakt telefon.
Hvala (pijemo)
pozz

Vaci:
Ja sam sam pravio CNC ruter 0.5x1m pre neku godinu, i samo delovi su izasli bar 2-2.5k eura, o radu i muci da ne pricam. Izaslo je dobro, ali sigurno ne moz da bude bolje od toga sto covek pravi profesionalno. Jos i ta hladjenja... nisu to velike pare, samo ih mi nemamo. U stvari to je DZABE!!!!!! Verujte mi... sad cu da napnem moje u firmi da se prijavimo za trecu godinu kao kupci :P

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version