RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

cnc master u resniku

<< < (2/4) > >>

r-xx:

Mislim da u alat nikad nije bacena para, pogotovo ako mozhe da se kupi profi po extra povoljnoj ceni, ovo sto ovaj shmeker radi je profi, ima neku dobru kombinaciju za vodjice i sve ostalo, i ko zna sa kojih otpada svetskih je to stiglo. Ljudi se bave rasklapanjem rashodovanih mashina, i eto svega ultra jeftino. Mashinu sad koju sklapa je 3X1.8m ... Ram i frezovanje gornje povrshine mu rade po nacrtu u Petrovcu na mlavi, i to mu stigne aks-ovim kamionom. U Beogradu to vishe nema ko da frezne a bilo je nekada...

3D Sv Nikola izadje proizvodno 5 e u formatu od 0.3X0.5 m, valjda ima tu josh kojekakvih ideja za biznis...

Imam jednu praznu garage u zgradi koju trenutno izdajem, pa se razmishljam da zaposlim svoju babu da glocka 3D ikone i malo dopuni dzep pored pemzije...      ") ")                                     (fiu) (fiu) (fiu)

Johann:

--- Quote from: r-xx on March 27, 2014, 01:42:01 AM ---    3D Sv Nikola izadje proizvodno 5 e u formatu od 0.3X0.5 m, valjda ima tu josh kojekakvih ideja za biznis...

--- End quote ---
Ima ideja za biznis, ali nazalost kao sto si spomenuo ranije ovde kod nas generalno vlada sveopste siromastvo, pa i tih 5 eur je strasno skupo, ljudi bi sve hteli da kupe ako moze za 100 dinara, nemaju predstavu o tome da je potrebno uloziti rad, vreme, energiju, znanje da se nesto napravi...Videli da kod kineza sve kosta u rangu od 100 do 150 dinara pa misle da je to normalna cena za sve...
Sa mojom cnc masinom sam pravio grbove fudblaskih klubova pa je i tih 2000din koliko sam trazio, svima bilo strasno skupo, hoce ljudi za 100 dinara, daju i 150 ali za dva komada ...  :_D

P.S.
Posalji mi kontakt tel. na pp
Hvala
pozz

banbo:
Pa onaj ko kupuje ili pravi CNC to nece uraditi onako jer ima viska para, vec verovatno zato sto mu treba, mi u firmi imamo 3 CNC-a i svaka je sebe odradila. Umesto da se cimamo da ganjamo neke majstore koji su uvek u guzvi i po Marfiju obicno nesto za**bu, kupismo jednu malu masinicu, a kasnije kad smo je prerasli, napravismo drugu, i kupismo i doradismo trecu  :big smile
Alat i oprema koji mogu da rade i zarade nikad nisu bacanje para, pa cak i onda kad bas nezaradjuju ali ti zavrsavaju posao umesto "nekih" majstora  :big smile To nema cenu  ;namig

Vaci:
Jednom sam video zidni sat u obliku leprita od sjajne neke plastike, mnogo lepo izgleda, stavljen iza plastike neki mehanizam za sat verovatno kineski. Bate to u toj radnji u Novom Sadu kostalo 10000 din. Lako je napraviti to na CNC, i rekao bih da je to stvarno preterana cena, ali ne moze da kosta bre ni 100, ni 500 din, pa ni 1000... Ko ce da haba vodjice skupe masine i guta prazinu i gubi vreme, pa da dizajnira i pravi programe pa... jos ljudi hoce nesto "custom made", po porudzbini brate za 100din.

Jeste siromastvo, al ko nema para ima mozak, pa ne treba da lupa gluposti. Onaj ko radi, i da radi sam jedan jedini, treba da zaradi danas najmanje 5000din PROFITA da bi mogao da prezivi i odrzava tu masinu (koja mora da bude jeftina). A to sa 100din od Svetog Nikole nece moci... Ne shvataju ljudi koliko to u stvari kosta, pa dodju sa necim u ruci i pocnu "Ej samo malo da busnemo ovo ovde i da napravimo kanal ovde, a ja cu sam da ga usrafim posle...". Ma oce za DZABE ako moze i pivo da im kupis! Bolje da stanem ovde... mnogo sam se ubacio...

marko:

--- Quote from: r-xx on March 25, 2014, 11:18:23 PM ---  ... jer treba biti realan da je ovo sirotinjski stiropor forum, jer ovde su u glavnom teme na koje se reaguje, parche stiropora koje lichi na avion sa par servoa od 300 din, al dobro sta je tu je...

--- End quote ---

Zubinjos legendinjos (res)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version