@vlada.bgw
Hehe, ok...volim te varijante, u pocetku gopro-a onda Canon 650...
99% pravih pitanja o multikopterima ide u tom smeru...
Tu nemas kompromisa-nazalost, narocito ako insistiras na DSLR kameri, mada jedan-sada vec matori GH2 ili sony NEX ima da ti to odradi samo tako-a mnogo su lakse kamere.
Nesto tipa -DJI s800 je neki minimum-ako ces da koristis gorespomenute kamere, a ako bas mora Canon bilo 650 ili 5D
, ja bi pravac na okto varijantu sa nekim cinestar clon ramom i podrazumevanim setupom.
Pandan DJI s800 varijanti-i to kao mnogo bolje resenje je da kupis neki hexa karbonski ram tipa tarot i ostali bakraci, 6S baterije, 350KV motori ...itd.
Kao FC, logicno se namece wookong ili A2, mada ce naza V2 u hexa varijanti odraditi posao...
Eventualno xaircarft surperX?
Mada, ne znam zasto ljudi kod nas bas ne vole mikrokopter elektroniku, nije jeftina, ali je pouzdana
i dokazanih performansi...
Za te velike letilice -ima ovde pametnijih clanova foruma da pomognu sa savetima...
Naravno-sve to kosta....cotvorocifreno ...
@saka...
Pa daljinac ti je jedna od vrlo bitnih stvari sa RC hobi-bez njega to i nije RC
...
Kao sto rekoh, 9x sa frsky modulom je sasvim ok, za sve potrebe...ili 9XR, stvar ukusa...jeftin i svestran.
Za fpv komplet imas recimo bangood...ima tu svega i svacega...gledaj da ti predajnik bude od 500-600mW, to je sad popularno i jeftino.
Tu kupis i one cloverleaf antene...
Sto se letilica tice-u principu te se HK su sasvim ok....ali ostajem ipak pri stavu iz prvog posta
.
Pa i ja sam veciti pocetnik...i (da ne cije zena...kuku...) davno sam zagazio u cetvorocifreni iznos potrosenih para u evrima-bavljenjem ovim hobijem...
I nije me zao
...