RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Gde naci - oni tockici za secenje...
Vaci:
Muku mucim sa secenjem laganog staklenog platna makazama, za telo DLGa. Zaustavim disanje, nagnem se, pazim da mi se ne tresu ruke i krenem... i posle sat vremena seckanja me bole ledja, popizdeo sam i ko zna sta jos.
Kupio sam u wobyhaus onaj rotacioni skalpel, i sekao na stolu. Skalpel se stalno krza, ne sece dobro... Gde da nadjem kvalitetnije te rotacione skalpele kod nas? Ili su skalpeli u redu ali je neophodna neka podloga i koja? Npr linoleum?
Ako neko moze da mi pomogne, da mi ne pucaju ledja... ()-()
Anakin:
Japanska firma Olfa. Profi skalpeli, ti rotacioni nozevi i neke karakuke koje izgledaju kao sprave za mucenje.Zastupa ih Difol, isti oni sto drze Oracal itd...
http://www.difol.net/proizvodi/olfa-pribor
Sava:
Ja godinama seckam tkaninu od 16 gramske do 700 gramske. Da ima i takva i izgleda kao krpara. Najbitnija je podloga, sam si napomenuo, linoleum onaj obični, ne topli pod. Nož za sečenje običan skalpel širine 13mm. Bolje je neki markiran nego Kineski. Lenjir obavezno metalni koga treba na mestu reza dobro pritisnuti, a skalpel voditi pod nekim uglom od oko 30 stepeni u odnosu na tkaninu. Siguran sam da ti neće pucati leđa jer ne pucaju ni moja veoma vremešna leđa, a znao sam seći i po nekoliko sati.
Strpljen-spašen, kaže narodna, ajd pa (work)
Anakin:
Videces na istom linku koji sam postavio da oni proizvode i silikonske podloge za secenje. Nisu jeftine ali, koliko sam cuo od ljudi koji su koristili iste, sjajne su.
grebic:
Olfa nozici :jaki: :mhm Za tako pipave zebancije ja koristim one manje, graficarske skalpele. Isto Olfa.
konkretno ovaj
http://www.oracalpolikarbonati.com/olfa-alati/skalpeli/olfa-alati/66-skalpeli/P192-skalpel-svr-1
Mogu da se drze skoro kao olovka u ruci pa mi je secenje mnogo lakse. Isto se menjaju nozici, metalni, cudo sta sve moze da prezivi. Nisam probao neko debelo platno, ali 160g sece kao papir. I naravno dobar aluminijumski lenjir
(<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version