Vec par godina imam Kyosho lazer zx-5, kupljen polovan sa gomilicom rezervnih delova i modelcraftovim brushless phase 3 combo 8T motorom. Iskren da budem, kupio sam ga da ispunim svoju klinacku zelju za RC automobilom, nisam duboko u ovom hobiju i samim tim mnogo toga ne znam. Ali model dosao "podesen", razradjen i u principu zadovoljan sam sasvim: puno zabave za relativno malo novca.
Ja sam ga vozio mozda sve ukupno ne vise od 5-10 sati u zbiru, a da nista pipnuo nisam sem punjenja baterije
I sada se javio problem na zadnjem diferencijalu. Laicki receno nekako je blokirao tj tockovi se vrte u istom smeru kada jedan zavrtim rukom.
Kada sam otvorio sam rear diff. (na zalost nisam tada slikao stanje) video sam da je zupcanik malo poceo da se topi u delu gde su kuglice, nekako je i pocrnio u toj zoni. Imao je neku muku
Kuglice su u prilicnoj meri zaglavljene.
Posto na zalost nemam previse vremena za ovaj hobi i istrazivanje (zato sam se najvise tako i ponasao: uzmi i teraj) pitao bih iskusne sta sam trebao da radim, da eventualno ne sredim i prednji
?
Da li se negde u Bgd-u/Srbiji se moze kupiti set za zadnji diferencijal ili da porucujem od preko?
Da li da idem na upgrade sa nekim boljim delovima umesto plasticnih (preporuka?)
Hvala!!