E ovako, da napravimo prvo razliku izmedju crawlera i triala, za pocetak.. Honcho nije crawler vec je trial, dok je moj Creeper pravi crawler ali malo prilagodjen za trial...
Elem... Razlike su ponajvise u sasijama, vesanjima i amortizerima, obe kategorije karakterisu "solid axle", sto je glavna razlika u odnosu na druge modele, ali se razlikuju po sasiji, vesanju i amortizerima... Honcho ima scale sasiju koja je slicna pravim offroad vozilima, dok Creeper ima klasicnu crawler-sku sasiju... Honcho ima klasicne amortizere, Creeper ima dugacke sa kontra-oprugama unutra... Dakle to su dve razlicite kategorije vozila... Koga zanimaju detalji neka kaze, mogu da nastavim...
E sad sto se lst2 i modovanja istog tice, corava su to posla... Mozes da mu uradis sta god i da mu zaklucas diffove (sto je u principu najbitnije) nikad nece biti sposoban za pentranje, ponajvise zbog klirensa i same sasije koja je ravna... Sistem viljuski jednostavno nije sposoban da savlada "dzombaste" terene, uvije se jedna, nasedne na sasiju i ciao... nece dalje... Zato su i svi, da kazem, sporaci u sistemu "krute osovine" (solid axle) sa zakljucanim diferencijalima i usporenim transmisijama...
Sto se elektronike tice, ko sto Vlada rece, najucestaliji su BRUSHED motori i odgovarajuci kontroleri, brushed je sam po sebi vodootporan i ne smeta mu nista, za razliku od brushless-a... Ja na Creeperu imam, fabricki, 35t koji je sporiji od Vladinog, ali ima i veci obrtni momenat, sto je i logicno... Bitno je samo da ESC ima dobru kocnicu ili da ima fabricki "crawler" mod (u prevodu: oduzmes gas on koci)... ali isto tako moze i bilo koji, obican, sto je jos jeftinije... Ma motor i ESC su jeftini i ne treba brinuti oko toga, najveci izdatak je servo, jbg treba jak i vodootporan.,..
To je to "ukratko"...