RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

MIG-3

<< < (6/8) > >>

sloba_b:
koliko ste tih rengenskih sarki stavljali po komandnoj povrsini? ugradio bi ih u svoj projekat sl dimenzija pa me zanima  ;)

Sava:
Širina im je 8mm jer ako napraviš šire bude tvrda komanda.Na kraju svake šarke izbušena je rupa 2mm kako bi lepilo bolje uhvatilo i naravno svaka je ohrapavljena iz istog razloga. Razmak je oko 10cm.  Npr. vertikalac je 15cm, a ima tri šarke, rasporediš prema dimenzijama komande. Inače rentgen film opereš hlorom ( varikina ) da se skine crna emulzija i on bude transparentni plavičast. Lepim lepilom Henkel MOMENT TOTAL.

tibeteagle:

--- Quote ---Širina im je 8mm jer ako napraviš šire bude tvrda komanda.
--- End quote ---
Evo jedne ideje kako da se oslabi krutost šarki, a da se ne smanji površina hvatanja sa pločastim stirodurom, koji je u ovom slučaju merodavan slabiji materijal. Postupak izrade je taj što treba iseći na sredini uzdužni otvor tako, da na krajevima gore i dole ostane po oko 3mm. Ovako šarkica može da bude i 20mm visine. Rezultat je jači spoj sa stirodurom i mnogo mekša komanda. Sa ovim se ne slabi šarka, jer je film veoma jak materijal.
Važno je još da se ostavi mali zazor između dva dela, koje povezuje šarka i to oko 1mm, da se film ne bi lomio već savijao.

;namig

Sava:
Hvala TE  4e, na taj način sam radio na većim krilima stim što taj uzdužni kanal završava polukružno radi smanjenja napona  kako vremenom nebi dolazilo do pucanja. Inače je ovaj materijal veoma žilav tako da teško da može doći do pucanja. Veoma je važno izbušiti one rupe u šarki kako bi lepilo uhvatilo obe strane u depronu. Sve rupe sam bušio zumbom za kožu.

mariomdw:
Pozz kolega,mozete li planove ucitati ovdje? Dugo vremena je proslo i napokon sam opet nabavio nekakve dijelove pa da se bacim u izradu ovog ljepotana...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version