Nemam konkretnu preporuku za preklapajuću, jer nemam iskustva sa njima i ne znam za kvalitet koje nude honkonški sajtovi. Isprobaj prvo sa fiksnim elisama koje imaš, a kasnije možeš da staviš neki preklapajući od Graupnera CAM Prop serije, za šta garantujem kvalitet, jer sam koristio njihove fiksne, a i modelarski svet priznaje da su na vrhu u kvalitetu i performansama, sa APC zajedno. Kod preklapajuće elise treba i specijalan spiner, što dosta povećava troškove, ali vredi.
Nije dobro stavljati prejaku elisu na ovaj motor, ako je motor pozadi i ako je model sporog tipa, jer ako ga dugo letiš u penjanju, na punom gasu sa velikom elisom, a kada je hlađenje još siromašnije zbog manje brzine, motor će se pregrejati i pregoreti. Bolje je imati za 5-10% manju krajnju potisnu silu sa 11x6 ili 12x4" nego sa 11x8" ili 12x6" i nema strepnji da će motor da pregori. Kalkulator lepo upozorava da će temperatura i sa 11x6" biti blizu kritične ako je hlađenje siromašno, a to je slučaj i kod tvog modela.
Ubacio sam sve komponente tvog setapa u ecalc sa elisom 11x6", i dostavio sliku rezultata dole. Sa jačim elisama se još više diže kritičnost zagrevanja. Možeš i sam da ubaciš veći broj kod elise da vidiš šta dobijaš više a šta ne.
Potisna sila od 2066g je sasvim dosta za težinu modela do 2500g kod ovo tipa. Malo će duže da se penje, ali svakako se za istu visinu sa različitim brzinama penjanja uvek troši ista količina energije iz akumulatora.
Generalno, uvek se svaki sistem isprobava sa manjim opterećenjem, a posle, ako dozvoljavaju parametri, se povećava, a nikako ne obratno. To je moja preporuka, što ne znači da ti neće biti sve u redu i sa većom elisom, kada već znaš sa čime se igraš.