Imam isti problem, ali s prijemnikom SR300... Stanica kupljena ovde nova s "garancijom" i dva SR300 prijemnika, domet 50tak metara plafon, kad stavim stanicu iza ledja ili prekrijem antenu rukom domet spada na 30tak, s oba prijemnika identično... Probao sam i s Orange dsmx prijemnikom, novim, domet se nije bitnije popravio, mozda koji metar, ali i dalje nedovoljno...
Zalio se dileru, dobio ubedjenja da je sve ok i da tako treba kao i predloge iz zvanicnog servisa da probam sa nekim drugim prijemnikom, ne secam se kojim, od 100tinak $... Sve u redu a meni domet ni 50 metara, kazu za stazu dovoljno je, epa nije!
Na glinistu gde inace vozimo ja ne mogu da okrenem krug (dosta je kraci i samim tim mi model blizi, nego sto ce to biti na pravoj stazi u Svilajncu), ustvari mogu ali kad ne duva vetar (ozbiljan sam) ili kad ne zaokrenem bagi previse da pokrije antenu... Na tom istom mestu, na istoj razdaljini sa sr300 prijemnikom i dx3c stanicom nema problema sa dometom... Tako da sam ja prosto ubedjen da taj model stanica ili mozda serija imaju neku fabricku gresku i smatram prodaju tih stanica podvalom... Do sad sam promenio gomilu stanica AM, FM, 2.4ghz i ni sa jednom osim s dx3s nisam imao nikakav problem s dometom...
Prelistavajuci forume i net nasao sam jedno kao uspesno resenje, tj. zamena antene na prijemniku s nekom duzom, u tom slucaju s antenom za orange prijemnike, na jednom od sr300 prijemnika sam to i uradio ali nisam testirao domet, po dvoristu nema problema. Cim testiram javljam rezultate... Ukoliko ni to ne urodi plodom dx3s ide u kantu, a ja kupujem futabu, jer spektrum i ja nikad vise u kombinaci...
pozz