RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
NAJSRECNIJI COVEK NA SVETU
tutko:
Za pocetak to je prava stvar.. :mhm
Daki:
Da ne preterujete malo, digli ste kuku i motiku na dečka samo zato što je grublje sleteo. Koliko ste vi svi modela porazbijali u čačkalice? Lomovi su deo hobija, to se mora prihvatiti. Pogotovo ako morate da se oslanjate na svoje sopstvene snage, bez dovoljno sredstava samo sa velikom željom i strašću da letite. Morate da sagledate situaciju iz njegovog ugla, nažalost empatija je danas postala jako retka pojava. Znam da su svi vaši komentari dobronamerni, ali stvarno prelaze granicu dobrog ukusa.
@lilhomie
Danas si se drugi put malo opekao. Nije to ništa strašno, dešava se. Naučio si možda prvu važno lekciju, a to je da se ne leti van obezbeđenog prostora, na kom nema ljudi! Samo polako, najvažnije je da si siguran u sebe. Ako imaš problem sa tremom to moraš da rešiš, mnogima se tresu prsti na prvim letovima, prestaće.
Najpametnije bi bilo da zamoliš nekog iskusnijeg modelara da ti poleti model, utrimuje i onda preda u ruke. Tako smo svi mi "stariji" modelari naučili. Ako ne možeš da dođeš do nekoga, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da se osloniš na sebe i na sistem pokušaja i promašaja. Srećno!
ivanmagd:
--- Quote from: lilhomie on September 20, 2014, 03:40:50 PM ---Znam,ali jednostavno sam znao da vozim na simulatoru,vezbao sam i sletanje i poletanje sve je islo dobro,cak sam i neke manevre uspeo da radim.Jednostavno sam mislio da sam sposoban da podignem avion,ali verovatno je zbog nekog straha,sutra idem na jednoj poljani gde ima visoke trave posluzice kao airbag,gde nema nikoga da na miru mogu voziti.
--- End quote ---
Moras da shvatis da simulator i livada nemaju veze sa vezom, simulator sluzi samo da tvoj mozak poveze delovanje palica na ponasanje modela pogotovo kad model leti ka tebi, bilo bi dobro da ako imas starijeg modelara u blizini da ide sa tobom za taj prvi leti da on model poleti i sleti a ti da letis kad je model ne nekoj sigurnoj visini.
I ja sam bio u pocetku ubedjen da mozes se bavis ovim hobijem a da ne dajes novac, sto pre shvatis da je to nemoguce bice ti lakse, neke stvari moras da kupis.
Moraces da naucis da budes strpljiv i ona nasa Strpljen Spasen treba da ti definitivno bude zvezda vodilja u ovom hobiju,
Koliko vidim ti si iz Doljevca a ako se ne varam to je blizu Nisa, tamo imas modelara koji su sigurno voljni da ti pomognu i savetima i delanjem...
Sacuvaj novac, model i zivce i kupi stabilizaciju, kontaktiraj nekog od modelara da ti pomogne ( vecina modelara hoce da pomogne jer je i njima trebala pomoc kad su pocinjali i secaju se koliko im je ta pomoc znacila, mada imas i baksuza...) kod prvog leta, leti ISKLJUCIVO KAD NEMA NIMALO VETRA i dok sve to ne sacekas i organizujes, leti simulator.
I da, model se i slece i polece U VETAR nikako niz...
Pozdrav i samo lagano!
Ivan.
ivanmagd:
U pravu si Daki, pisemo slicne tekstove ali poenta je ista.
LazarStan:
--- Quote from: Daki on September 20, 2014, 04:05:47 PM ---Da ne preterujete malo, digli ste kuku i motiku na dečka samo zato što je grublje sleteo. Koliko ste vi svi modela porazbijali u čačkalice? Lomovi su deo hobija, to se mora prihvatiti. Pogotovo ako morate da se oslanjate na svoje sopstvene snage, bez dovoljno sredstava samo sa velikom željom i strašću da letite. Morate da sagledate situaciju iz njegovog ugla, nažalost empatija je danas postala jako retka pojava. Znam da su svi vaši komentari dobronamerni, ali stvarno prelaze granicu dobrog ukusa.
@lilhomie
Danas si se drugi put malo opekao. Nije to ništa strašno, dešava se. Naučio si možda prvu važno lekciju, a to je da se ne leti van obezbeđenog prostora, na kom nema ljudi! Samo polako, najvažnije je da si siguran u sebe. Ako imaš problem sa tremom to moraš da rešiš, mnogima se tresu prsti na prvim letovima, prestaće.
Najpametnije bi bilo da zamoliš nekog iskusnijeg modelara da ti poleti model, utrimuje i onda preda u ruke. Tako smo svi mi "stariji" modelari naučili. Ako ne možeš da dođeš do nekoga, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da se osloniš na sebe i na sistem pokušaja i promašaja. Srećno!
--- End quote ---
@Daki,hvala puno na ovoj poruci,sada imam vise samopouzdanja,svi su predlagali simulator sto je ok,ali se to stvarno ne moze uporediti sa livadom kao sto kaze @ivanmagd,ja na simulatoru avion vozim naopacke i radim razne manvre,kao sto kaze
@ivanmagd on sluzi samo da bi znali kada i kako da pomerimo palicu.Cilj mi je da naucim da vozim ovaj model,jer kasnije mogu praviti razne modele.Ne bih da opterecujem modelare iz Nisa,jednostavno cu sutra otici do livade i pokusavati,problem je dok se avion podigne posle stvari idu same.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version