RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
BISON EPOXY 5min za lepljenje EPO modela?
firebird:
Ne bih da kvarim temu ali samo da razjasnimo neke stvari: EPO Expanded PolyOlefin a ne skracenica za ELAPOR, EPP Expanded PolyPropylene a ne skracenica za reklame, EPS Expanded PolyStyrene ili klasican beli stiropor koji se koristi za termoizolaciju.
Inace da zalepis taj V rep sasvim ti je dovoljan 5min epoxi, imaces dovoljno vremena da korigujes polozaje a najbolje da napravis neku vrstu sablona koji ce da drzi pravilan polozaj dok se lepak ne stegne dovoljno. Najbolje pre samog lepljenja nekoliko puta " odglumis" lepljenje, da bi uvezbao pokrete i vidis kojim redosledom ti je najlakse da uradis.
MAVERICK:
Zalepio sam, 5 minuta mi je bilo cak i previse vremena.
Evo je skolopljena konacno :D
Nego ne umem lepo da nastelujem servo motore, znam da namestim i dozvoljenu putanju setanja na stanici i lepo 50 puta rukom razradim elerone i sve to ali uvek mora po malo da zuji pa to ti je. Hoce i u neutralnom da zuji pa ja mrdnem nesto i ono prestane, a najvise zuji kad je servo do kraja, iako smanjim ja putanju i na 40% opet zuji kad do kraja pritisnem komandu. Ne znam koje su fore i tehnike za to stelovanje servo motora ali meni to nikako ne ide od ruke. Uglavnom necu ja leteti ovo jos uvek, cekam da mi stigne i druga jednostavnija jedrilica za pocetnike kao sto sam ja :D A ova v-70 nece biti u vazduhu do daljnjeg :D
zbabic:
Vec kad se prica o lepkovima...
Koji poliuretanski lepak koristite za lepljenje stiropora ili stirodura? Gde ih kupujete?
Zanima me poliuretanski lepak koji vezuje za 5- 15 min.
Trazio po NS- u PU MAX i UHU POR, nisam pronasao.
tibeteagle:
--- Quote ---EPO Expanded PolyOlefin a ne skracenica za ELAPOR,
--- End quote ---
Vidi stvarno. Pardon.
Proverio sam da je to skoro isto, samo se jedan naziv polyolefin koristi u petrohemiji a drugi polypropilen u industriji.
"For example, polyethylene is the polyolefin produced by polymerizing the olefin ethylene."
Iz čega proizilazi i to da je EPO i EPP isto.
Izvor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyolefin
Izgleda da trebamo obnoviti znanje o mono- i polimerima. To je dosta zasebna i čudna hemijska nauka, koja, mora se priznati, danas sve više vlada, a tako se malo zna o njima u opšte, a svaki dan ih hvatamo na sve strane.
;namig
MAVERICK:
A koji lepak da stavljam na radne povrsine okolo da ih ojacam i na servo motore? Servo motori nisu zalepljeni pa me zanima sa cime i njih da lepim?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version