Ja sam našao na aliexpresu i RX i TX na 5.8 GHZ za nekih 22 eura. (to je neka boscam varijanta ali koliko vidim isti su i x i tx kao i kompletna varijanta rx tx sa kablovima samo su ovi fensiji sa kućištima....)
http://www.aliexpress.com/item/5-8G-200mw-Wireless-AV-Transmitter-Module-5-8G-Video-AV-Receiver-Set-for-FPV-System/573810211.htmlProblem je samo u tome što moraš uzeti lemilicu u ruke, napraviti ili kupiti antene i polemiti na RX i TX i dip prekidače. Jačine su 200 mW čini mi se što je sasvim dovoljno za neko jurcanje po manj više otvoreno površini. Dok za šumu šta znam nisam pametan ali valja 600 mW.
Sve zavisi od prepreka i signal što je veće frekvencije manje je otporan na prepreke. 1.2 GHZ-a je na primer daleko prodorniji kroz prepreke nego 5.8 ali ima jedan problem a to je što je to negde oko polovine frekvencije standardnih stanica na 2.4 ghz-a pa može da se desi smetnja u prijemu.... Takođe i 2.4 ghz-a sem ako se ne koriste stanice koje rade na manjim frekvencijama one stare sa kristalima.
A takođe sve što danas radi kao wireless uglavnom ima tu famoznu 2.4 ghz-a frekvenciju.
A 5.8 je frekwencija koja se ne kosi sa gore navedenim jer je više od 2x veća od 2.4....
Neki dan su mi stigli motori SUNNYSKY X2204S 2300KV, ram onaj kineski z250 koji sam ja platio nekih 19 dolara na aliju u decembru ili kako se već zove, elise, sad pecam neke dobre esc-ove od 12A pa ako neko ima neku preporuku bio bi mu zahvalan na tome. FPV se još razmišljam između nekih naočara, one varijante sa ekranom ili one varijante sa stiroporom, ekranom i uveličavejućem staklom DIY quantum. Jeste jeftina varijanta ali koliko vidim ljudi dosta hvale to.
FATSHARK dolazi kasnije kada se malo izvežbam. Za ram sam jako zadovoljan koliko je precizno i ok urađen. Nijedan motor nisam imao problema da montiram. Čaki su i vijci koji drže motore se urezali u karbon po svojoj dužini tako da će da smanje mogućnost odvrtanja istih usled vibracija.
Tkaođe bih imao jedno pitanjce a to je: Motori su svi sa desinm navojem sva 4 da li će to praviti problem pri odvrtanju elisa pošto se 2 okreću u kontra smeru?
? Ili treba samo dobro da ZUTEGNEM ELISE NA TIM MOTORIMA?
A na proleće će da vežbamo pa da se možda negde i sastanemo i napravimo neku zezu...
A da kao glavni Um koristiću CCD3