RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
CNC sekač za stirodur (još jedan)
uros2002:
Pozdrav svima.
Nije mesto za ovu temu ali moram da pitam.
Nabavio sam 4 ovakva motora kao sa slike.
1 - Da li mogu da se iskoriste za CNC sekac ili manji CNC ruter dimenzija 50cmx30cm.
Mozdra i veci ako odgovaraju motori.
2 - Da li moze ovo da se pokrece preko Arduino i dodataka za CNC ili 3SB kontrolera?
http://hobbycnc.rs/3sb.htm
Mislim da su ovo podaci od motora
http://www.sonceboz.com/medias/Products/PDFs/datasheets%20V2/6600-15%20auto%20NEW.pdf
Hvala svima unapred.
tibeteagle:
--- Quote ---1 - Da li mogu da se iskoriste za CNC sekac ili manji CNC ruter dimenzija 50cmx30cm.
Mozdra i veci ako odgovaraju motori.
--- End quote ---
Ne. Slab je za takve potrebe. On je 26Ncm, a poželjno je da bude iznad 50Ncm i najmanje 20W snage.
Jedan veoma koristan savet u tehnici.
Prvo treba odlučiti šta se želi napraviti. Za to treba napraviti skice i predkalkulacije za vrste i veličine svih delova i koliko će to da košta na kraju sa svim troškovima. Kada je na osnovu brojki sve jasno i prihvatljivo, tek posle treba ući u projekat, kao nabavka delova, a možda je mnogo jeftinije kupiti gotovo, sudeći po predkalkulaciji sa utrošenim vremenom izrade. Inače veoma je velika verovatnoća da će projekat biti nezavršen ili promašen tehnički ili finansijski. Ovo je obavezno u profesionalizmu, a veoma poželjno u svemu, pa i hobiju.
;namig
uros2002:
Hvala na odgovoru.
Ove motorice sam dobio od kolege koji radi elektroniku na kamionima.
Nisam ih platio pa sam zato pitao da li mogu.
Nisam ni mislio da kupujem prvo motore i elektroniku pa da pravim CNC.
Ovo je samo bilo pitanje da li moze da se iskoriste ako dodje do toga da se nesto pravi.
Hvala na brzom odgovoru.
Pozdrav
mirce:
Možete li da sečete i polovine krila od metra?
Trebale bi mi za F 100 kojeg planiram da radim.
Imam fajlove...
(pijemo)
tibeteagle:
--- Quote ---Možete li da sečete i polovine krila od metra?
--- End quote ---
Naravno može. Pošaljite mi crtež (može samo u jpg) sa dimenzijama i presecima i daću ponudu.
;namig
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version