Alternativnih amaterskih konstrukcija ima dosta da se vidi i ne treba da bude preterano jako, s obzirom da je sila pri rezanju jednaka nuli. Iz tog ugla gledano, ovaj primer na klipu izgleda kao da se stavljen kamionski motor na moped.
Da je znanje omalovažavano, ne bi ljudi znali da naprave svemirske programe, pa ni običnu biciklu. Svejedno šta se pravi, sklad mora da pistoji ako se ne želi nešto frankenštajski ružno i veliko napraviti, koje zauzima pola radionice. Možda je reč "sklad" novo za neke ljude, ali je to u tehnici jedan od centralnih uslova u projektovanju...
Stvarno?
Ja mislim da je najbolje da kupi Alu X profile, linerane lezajeve, vodjice...ili jos bolje gotove sine sa kolicima...Navojna vretena, pa nosace za step motore... I odradi to po PS-u... Ako je toliko poludeo moze i tako.
Na klipu je covek koristio sta je imao...po planu koje je postavio mad-... su predvidjeni mnogo manji NEMA 23 motori. Ekvivalent ovih koje on ima. Ne trudite se vise da minirate svaki topik nekim uzidizanjem znanja u vasione molim vas. Ne znam koje znanje je potrebno da bi se sklopila masina koja radi na istom principu poslednjih 50god. Za tih 50god se mnogo toga promenilo...Ali ponavljam, da se sastavi. Ne da se izmisli nova?! Mislim cemu...Ljudi napravili, okacili plan, napravljeno ko zna koliko masina i svima radi i zadovoljni, a njemu to nece odgovarati?
A taj sklad je valjda podrazumevan za coveka koji hoce nesto ovako da napravi...Nije debil ispred zadruge... Sto bi rekao moj komsija gradjevinac kada mu se neko mesa u posao: "Kako mi objasnjava kao da sam ja poslasticar"...
Aj uzdravlje