RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Samogradnja SPITA od izoflora

<< < (4/10) > >>

igorpl:
SAda ću vam pokazati kako se pravi krilo jer je ono jedino modifikovano kako je meni odgovaralo a ostali delovi su svi pravljeni kako su i oni naveli na sajtu u videu.

screen shots
Ono što je bitno kod krila jeste da se ne vodite uputstvom sa crvenim linijama kako su oni pravili jer kažem depron ima papir pa kada presečete pola reza i savijete papir ga i dalje drži a aizoflor pukne pa ste u problemu.

igorpl:

jpg images

Znači obeležiti i odseći samo onaj gornji deo sa one dve rupe za ojačanje i to odseći celo ravnom linijom.
U koliko je potrebno obeležiti kao ja što sam obležio mesto gde će doći točkovi.

igorpl:

upload an image

KAda odsečete taj gornji deo obavezno odsecite paralelno jedno 5-6 mm traku  ali ne od tog dela nego od ostatka izoflora koja se vodi izlaznom ivicom tog dela kao na slici jer će vam trebati kasnije (iako u planu postoji taj deo da se izreže tj one 2 krive trake ovako vam je lakše jer već imate krivinu.
Taj deo služi da vam izlazna ivica krila posle nalegne i zalepi se za nju videćete i u videu. mada oni to rade tako što prvo zalepe taj deo za donji pa ga stiskaju olovkom ali ja prporučujem šmirglu 240 koju zalepite na deblji ravan stirodur i oborite sa njom ivicu kao hoćete vrlo lako i efikasno

igorpl:

screenshot program

Zatim zalepite ducktape na ivicu kako je na slici ona vam služi da spojite sa onim većim delom i da dobijete lepu zaobljenu napadnu ivicu krila kada savijete pri lepljenju a i da vam izoflor ojača i ne puca prilikom savijanja. ALI PRE LEPLJENJA TRAKE obavezno oboriti ivicu pod 30 stepeni i na tom delu i na onom većem kako bi se lakše uklopili prilikom preklapanja i savijanja.

igorpl:

screengrab
Nakon ovoga lepite peertinaks pločicu kao ojačanje za točak ako pravite točkove i lepite ojačanje za krilo koje se ubaci u one dve rupe.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version