RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Samogradnja SPITA od izoflora

<< < (8/10) > >>

rajevic:
Bravo Sasa  ()-() Jos servoe i stajni trap i kreni polako na trimovanje....

sasadjuric71:
Hvala Rajevicu odradjeni su i servoi, pozadi ide samo jedan servo drugi ne koristim jedino za trimovanje ,a mislim da nije potrebno ,kabina odradjena lepi se cicak trakom, posto moram da je skidam zbog prijemnika kog sam spakovao u njoj .A sto se tice leta otom potom, ne zurim posto planiram da napravim jedno 7-8 modela u toku zime .Pre dva, tri  meseca sam zapoceo cesnu 185 odradio monoblok od stirodura i sastavio trup ,sad je CESNA 185 na redu idemo dalje  i (pijemo)  a posle  cemo da  (<--) celo leto ako BOG DA.

igorpl:
GRešiš silno ako ne staviš ruder servo.
TReba naučiti leteti koristeći sve komande.
Ruder pomaže dosta u takozvanom SCALE letenju jer imaš lepe zaokrete sa njim naravno korigujući ga sa aileronima i elevatorom.
Ja ću sutra nadam se da završim spita pa kačim slike.

sasadjuric71:
Ma nije meni problem da uradim taj servo ,imam malu cesnu raspon 50cm nema ailerone samo komande pozadi i super leti samo nema akrobacija sa njim .Evo gore sam pisao sad pravim cesnu 185 po planu bez ailerona  ,samo komande pozadi,  ali sam dobio preporuke od svih modelara koje sam kontaktirao  da uradim ailerone , neznam videcu ima vremena, sada samo pravim modele planiram jedno 6-7 modela da napravim, pa onda sa nekim iskusnim modelarom u akciju po nekom lepom danu . (<--)

igorpl:
Izvini nisam skontao da ti pričaš o aileronima. Ja sam mislio da nećeš ruder da ugradiš.
Bez ailerona ovaj model teško da će biti upravljiv i zanimljiv. Baz ailerona možeš leteti neke visokorilce trenere ali ovo nije nikako trener model. Dosta brzo leti i jako lepo se ponaša u letu. ja ću da stavim motor od 600W u njega pa da vidim kako će da šljaka.
Inače je prošli bio 210w. A inače za sledeći modelplaniram nešto veću površinu eilerona jer mu je malo roll diskutabilan zbog malih površina.
Za ailerone ti treba 2 serva za svaki po jedan jer nema mesta za ugradnju komandi sa jednog serva.
A ako nemaš stanicu sa 6 kanala koristi Y nastavka sa dva ailerona na 1 komandu.
A ako imaš 6 kanala stanicu i više preporuka je da svaki vežeš na poseban kanal pa onda lepo možeš datrimuješ fino jedan po jedan servo, i takođe možeš da se zezaš sa flapaileronima (aileroni koji us ujedno i flapsovi) li za oo ti naravno uvek poželjno da imaš veće površine ailerona tj duže ailerone.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version