Karte za programiranje moraju biti koliko ja znam od proizvođača te vrste ESC-ova a što se tiče one varijante sa FW-ovima gledaj da ti je ESC odmah flešovan na SIMONK i nemaš zime u koliko nije treba će ti programator koji je isti za uglavnom veliku većinu ESC-ova koji koriste uglavnom te čipove koje koriste.
Uz taj alat ti treba i kabal koji ide direktno na čip prilikom flešovanja to ti je jedna varijanta, druga verijanta ti je da na ESC-u pronađeš mesta gde ćeš da zalemiš ili prisloniš 6 žica koje se koriste za flešovanje i treća varijanta je da lemiš direktno za čip ali za to ti treba mirna ruka i pin uot dijagram koji takođe imaš na netu, sve to imaš na rc grups forumu slikovito urađeno za svaki ESC gde su mu tih 6 mesta gde idu žice iz usb programatora ili kako se već zove.
Takođe gornje varijante ti ja mislim neće trebati pošto vidim da prilikom setovanja i kalibracije nekih od flight kontrolera imaš mogućnost da podesiš ESC-ove kako hoćeš odnosno njihov zajednički odziv na komande.
Ako koristiš ccd3 recimo tu opciju imaš sigurno za druge nisam siguran ali predpostvaljam da postoji.
Taj usb programator se dobija uz recimo kk 5.5 kontroler koji sam ja kupio od lika za 800 dinara na ovom forumu sa sve programatorom i šljaka.