RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Su-31 3d by mirce

<< < (18/23) > >>

Gabor:
Šteta za model... Uzećeš ti opet balzu i alat u ruke, i napravićeš još jedan... Ili napravi samo trup, ja imam krilo i rep gotov  :big smile

soprano:
Evo u nastavku cele price dolazi polako ali sigurno jos jedan model iz ove porodice.

To je bilo za sad a ovih dana nastavljam kad ugrabim vreme.

disljenko:
Brate aj nek je sa srecom, nego cinimi se da smo se dogovorili da ga zajedno pravimo :D Salim se samo ti cepaj, ja cu krilo od supera !!!!

soprano:
Jeste da smo se dogovorili ali ja nisam imao strpljenja da cekam,pa sam morao malo da vidim kako ce sta da se uklopi pa kad sam to ustanovio ajde malo nesto da zalepim kad ono ode ja daleko.

Evo nastavljaju radovi...

Krenuo sam od toga da sam prvo postavio izlaznu ivicu krila,sa plana sam ocrtao mesta na kojima sam kasnije napravio proreze u koje upadaju provili.
Imao sam kompletan plan da odradim na laseru ali posto je kod nas konkurencija mala sto se tice lasera,takodje je i cena prevelika pa sam zato isekao samo profile i plank za trup a resto cu sve rucno da secem jer volim tako da radim.

Ovde mozemo da vidimo da u korenu krila treba ostaviti mesta gde ce kasnije da se plankira pa se na slici vide podupiraci od 1mm koji odbijaju profil od podloge za tu meru.Sve profile sam lepio super lepkom,a vinklu sam odradio sa ovim parcicima od medijapana koji cu cuper odradili posao.

Za svaki profil sam odradio isti postupak koji je jako efikasan.

Leva strana krila

Isto tako i desna strana

kad su profili zalepljeni po izlaznoj ivici, krenuo sam da odradim lepljenje na napadnoj ivici.

Moram da kazem da je sve tako lepo leglo da sam ja kao graditelj prezadovoljan.

Kad sam zalepio napadnu ivicu,na red je dosla ramenjaca sa gornje stane.Posto je sve bilo na svom mestu a i sve je bilo fiksirano na radnoj povrsini,bilo je lako zalepiti ramenjacu.

Ramenjace je tvrdo drvo 2x5mm,koji sam ja malo smirglao pre lepljenja kako bi sve lepo leglo bez viskova.

Ramenjaca je lepljena belim lepkom pa cekam sad da se to lepo osusi da vidim kako ce to sve da drzi posto su to nekako male povrsine mislim da je bilo bolje sa dvokomponentnim lepilom ali zbog neke tezine koju taj lepak ima odlucio sam se za beli lepak.

disljenko:
Brate lepo nema sta, nego mislim da si trebao odmah da ulepis i ona polu-rebra pre nego sto si ulepio gornju ramenjacu jer ces sad malo teze da ih ubacis na njihovo mesto.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version