"Bez alata nema ni zanata", poslovica za koju znam odavno, ali se još jednom potvrdila kao tačnom. Naime, došao sam do dela kada treba da presvučem model oracover folijom. Na jednom malo parčetu to sam probao sa običnom peglom i nisam baš bio zadovoljan (mada n3mke kaže da je sasvim
), pogotovu što sam pre godinu i više pokušavao da to isto uradim na jedrilici i naravno da nije bilo dobro.
LM pre neki dan pozajmio sam od Nemanje aka n3mke, modelarsku peglu, a još ranije sam u CVMu kupio oracover foliju i to žute, plave i bele boje, sve neprovidno, mada se kroz žutu nešto i providi. Žutu i plavu koristim za presvlačenje modela, a belu ću iskoristiti za ukrašavawe a možda i za donju stranu krila, radi orjentacije.
Krenem u postupak presvlačenja i to sa najmanjim delom modela, a n3mke mi je objasnio kako da to radim. Uglavnom ,da ne dužim priču, odlično sam uradio, nije savršeno ali je blizu
Pošto prvi put to radim oduševio sam se
toliko da mi je došlo da dam otkaz u firmu i da odem u HK da ponudim svoje usluge. Rad sa modelarskom peglom je daleko lakši od obične pegle, pre svega u manipulaciji, kao i u činjenici da grejač u njoj zagreva celu površinu skoro ravnomerno.
Sve delove modela sam presvukao i ostala mi je još donja polovina krila, kao i ukrašavanje. Međutim naišao sam na jedan problem. Kako da zaoblim uške krila??? Iz priloženih fotografija videćete u čemu je problem. Napominjem da taj deo krila još nije završen i da folija na uškama još nije zategnuta do kraja.
NAPOMENA
Ostale delove modela, prikazaću kada sve završim.
Za model je potrebno 2m folije (koja je širine 60cm), ako se lepo iskroji. Ja ću potrošiti oko 2,5m folije.