ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Zna li neko..

<< < (2/2)

tibeteagle:
Mnogo važnija KV vrednost se može proveriti sa dve metode. Evo ih ovde.
http://www.bavaria-direct.co.za/constants/

Sava:
Hvala TE.  :)aplauz  Izvršio sam merenje po onoj prvoj metodi, i pri 600 obrtaja bušilice dobio sam napon od 0.195 V. a to je 2291 KV. Proverio sam sa poznatim motorom i dobio  prilično tačan rezultat sa greškom manjom od 5%. Verovatno da broj obrtaja bušilice nije tačno 600. Uglavnom zadovoljan sam dobijenim rezultatom. Imam  još dva nepoznata motora i izmerio i njihov KV.  :big smile
Očigledno da ona oznaka 13T nije ta koja određuje broj obrtaja, naravno u slučaju ovog motora.  4e 2u1; 3u1 ; NES
Pozdrav iz Mitrovice

tibeteagle:
Drago mi je.  (thumb) Onda si ipak imao sreće, barem po pitanju Kv vrednosti.

Iako je Axi počeo sa standardizacijom današnjih outrunner BL motora, nisu trebali da stavljaju oznaku za broj namotaja, jer ga potpuno razumeju samo insajderi. Čak je i njima jako teško objasniti šta zapravo znači, a na skoro sve važne parametre rada ima uticaja, kao jačina magnetnog polja oko kalema, od čega zavisi momenat na osovini, Kv vrednost, od čega zavisi broj obrtaja. Pošto se i debljina žice menja, samo volumen kalema ostaje, to dalje utiče na električne karakteristike, kao na brzinu stvaranja elektromagnetnog polja i sl. Uh, baš sam ja našao da sve ovo objašnjavam kao autsajder.  ???
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version