Evo ako nekog zanima nesto o ovim italijanskim gumama. Na pocetku da napomenem ko ne zna, nemam nikakvih iskustava sa gumama, ovo su mi prve gume za asfalt, pa je ovo samo utisak na osnovu 10min voznje.
Prvo mi je neverovatno da su ove gume toliko male, da skoro zakacinju sraf na mehanizmu tocka, prilazi na manje od 0.5mm od srafa. Ne vidim razlog da budu toliko male felne. Iako je 96mm izgleda neki standard, mnooogo je to manje od 116mm klasicnih guma za buggy. Samim tim mozete i ocekivati manju konacnu brzinu vozila. Eto meni se kao pocetniku prvo ne dopada velicina on road guma, kao da su za 1/10 skalu. Sto se tice balansiranja, prilicno su dobre, skoro da im ne treba balansiranje. Za razliku od stock Losijevih koje su uzas blagi, auto sa njima skoro da hoce da iskoci iz ruku bez balansiranja.
Druga stvar, tvrdje su malo od off road. Mozda cudno zvuci, ali na ovoj temperaturi (oko nule) off road koje ja imam se bolje lepe za asfalt od ovih! Posebno od kada sam im odrao one resice, pa su vise celave i blize onroad gumama. Da bi se vozilo sada sa ovim gumama potrebna je sterilna sredina, u smislu cist asfalt. Maaaalo kamencica, i gubite 30% prianjanja. Malkice prashine, i gubite 90% prianjanja, auto apsolutno ne moze da se kontrolise, kao po ledu je, i treba mu bar 15m da stane od pune brzine, mozda i vise. Znaci, prasina na asfaltu = smrt.
Jako je hladno napolju, i ja nemam iskustva, moram da ih probam nekad i po toplom vremenu da osetim o kakvoj se razlici radi kada se menja temperatura. Jeste da se meke gume habaju samo tako, ali je i razlika u voznji samo tako! Mislim da ce ove gume pokazati svoj potencijal tek na leto, na vrelom asfaltu. Eto toliko, malo neobaveznih utisaka