ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

ESC i Motor ne reaguju!

(1/3) > >>

MAVERICK:
Imam Zephyr V-70 jedrilicu sa kojom nisam nikad leteo, kupio sam bateriju za nju i testirao motor i sve je radilo OK. Vise od mesec dana mi stojala jedrilica u drugoj prostoriji nisam je dirao i danas sam kupio one zute konektore da zamenim one crvene od esc i baterije. Zalemio mi je jedan komsija koji je  iskusan sa elektronikom i kada sam spojio sve nema vise da se cuje ona melodija kada se prikaci baterija. Servo motori svi rade ali ne cuje se ona melodija od 3-4 beepa kad se prikaci baterija. Reaguju sve komande osim gasa, motor se ne okrece.
Onda sam tu nesto cackao oko tih kablova i cuo sam tu melodiju na kratko ali opet nije hteo motor da se okrece. Posle sam ponovo iskljucivao ukljucivao bateriju od esc ali nema ona melodija da se cuje i motor ne reaguje.
Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude?
A da dodam samo da kada na stanici stavim da mi bude na pola gasa palica i prikacim bateriju onda pisti ono upozorenje da mi nije na nulu stavljen gas ali samo tada dobijam pistanje, za ovo ostalo ne :(

miša2002:
Ako ti je sve radilo pre zamene kontakata, kako kažeš, a posle toga, sve radi osum ESC-a, onda ti kontakti nisu dobro zalemljeni tj imaju mnogo veći otpor, ako ti se sve ostalo napaja sa BEC-a od ESC-a i radi...

sasa:
Zemljace...Dodji kod mene...resicemo  ;namig ;namig  064 16 24 724

zajko:
Ja bih probao ponovo da bindujem stanicu sa avionom…
Svi prekidaci neutral, trimeri na sredinu i palica gasa na nulu, pa tek onda BIND
A nekad se desava da mora i trimer gasa na nulu, to je valjda zavisno od vrste ESC
probaj.. nista ne kosta i ne moze da steti

tibeteagle:

--- Quote ---A da dodam samo da kada na stanici stavim da mi bude na pola gasa palica i prikacim bateriju onda pisti ono upozorenje da mi nije na nulu stavljen gas ali samo tada dobijam pistanje, za ovo ostalo ne :(
--- End quote ---
To znači da ESC ipak "vidi" signal palice. Onda, samo treba uraditi na odašiljaču gas revers. Pre toga probaj da pomeriš palicu gasa napred, kao pun gas, priključi struju i polako skidaj gas. Ako tako proradi motor, onda napravi revers kanala gasa i sve je ok.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version