RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Umx Beast 3D
zajko:
:)aplauz Odlicno Bravo, povatali ste im fazon, ali...
Mislim da tvoj drug Vule, leti ovaj lep i stabilan avion sa previse gasa, ali nekako malo nekontrolisano, prebrzo, cinjenica je da veci gas u vecini slucajeva drzi avion u vazduhu, ali taj je takav acion da slobodno moze da ga spusti na manju brzinu i lepo ce se ponasati, bar je moj zlucaj bio takav... Malo izgleda kao neuroticno letenje, gde ga avion vodi a on ga cupa... ali mmmm (<--)
Sa UMX Bestom, takodje odlicno :)aplauz mala zahtevna luda ptica, ali jako dobra AS3X mu cudo pomoze, ja sam ga imao u baznoj verziji bez AS3X, mnogo je bio tezi za kontrolu... Ako nisi, probaj da ga malo obuzdas na AIL i ELEV sa 60-70% D/R i obavezno stavi expo jedno 30-40%... Na snimku, amozda zbog snimka deluje kao malo repatiji, minimalno, ali i on je minimalan, probaj da mu samu bateriju pomeris i dobro fiksiras par milimetara napred, da bude malcice na nos, bice ti lepsi za upravljanje...
ovo su samo neka moja zapazanja sa snimka, mozda i nisam u pravu
u svakom slucaju :)aplauz :)aplauz (<--) ()-()
rajker:
Bas sam hteo pitati zasto vuce rep toliko ovaj mali lepi avioncic,kad ono Zajko me preduhitri sa odgovorom.Prvo sam pomislio i ja da CG definitivno nije na pravom mestu.Posle razmisljam pa mislim mozda covek drzi malo horizontalac stalno ili je lose utrimovan elevator.Jeste da je mali ovion ali i onda malo neobicno leti.Inace lepo se ponasa na komande,siguran sam da naredni letovi ce da budu jos bolji.Samo napred!
Sloba:
Odlično letenje. Prvom prilikom probaj da ga okačiš o elisu. Ja sam se plašio, ali sam se u jednom trenutku odvažio i to je na moje iznenađenje odmah uspelo, a i prilično dobro. Dakle, budi siguran da uopšte nije teško, a ni opasno. Takođe, hoverovanje mi je išlo glatko (i treba da bude repat). Momcima sa "trinestice" se Beast izgleda mnogo dopao, ali ga na žalost niko nije kupio.
U sledeću nedelju, nadam se da ću doneti i probati većeg Bista (60). Sastavio sam ga i malo ga se plašim, nekako mi veliko, da ne kažem debelo izgleda. Izvestiću kakva nam je sudbina bila.
Koristim priliku da se izvinim "Firebirdu" što nisam poslao krila za Bista koje je Pera napravio. Na žalost i dan danas ih nije doneo. Neobavezan momak.
firebird:
Za Vuleta i wildcat-a ovo je još uvek bilo upoznavanje, inače on je do sada isključuvo leteo jedrilice pa je ovo poprilična razlika.
Beast je u razlupanom stanju već nekoliko meseci.
firebird:
Slobo jedno pitanje za tebe, kad si postavljao rezervna krila da li si se trudio da budu ravna ili si donje malo povio na dole-anhedral?
Uzeo sam da okrpim ovog mog pa me zanima...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version