Baterija je Zippy Flightmax 3S 2100mAh 35C. Do sada je radila vrlo korektno, nije naduvana i uvek punjena sa istim punjacem (sa malo manje od 1C, tj 2A). Kupljena je u martu 2013 sa HK. Tretirana korektno (bar se nadam
). Bateriju sam mozda samo dva puta "izduvao" toliko da mi je ESC odradio "safety" scenario (smanjio gas na 45%, ja sleteo model i to je to). Prakticno i neznam koja joj je donja granica napona. Timer mi je ogranicen na 14 minuta letenja (sa motorom SK3 - 3536-1050kv opet sa HK), i nakon toga je punjac punio (u proseku) oko 1700mAh do full-a.
Kao so u naslovu pise, to ponasanje se manifestovalo, kada je prikacim na punjac, ovako:
1. Prvi put je punjac "vidio" samo dve celije (prikazao napon 7.4V). Onda sam bateriju iskljucio sa punjaca, pa posle dva minuta ponovo prikljucio i punjac je korektno ocitao bateriju. Medjutim ni posle 2 sata na punjacu nije stigao do FULL
2. Nakon prikljucenja baterije na punjac, punjac uopste nije video bateriju - napisao "No connection" ili nesto tako. opet sam otkacio bateriju, ponovo prikacio i punjac ju je ocitao korektno. Tada zbog nedostatka vremena nakon nekih plasiranih 1300mAh i naponu 11.9V sam otkacio bateriju.
U oba slucaja bateriju sam leteo (sa ogranicenim tajmerom na 10 minuta) i nisam imao problema u letu. Baterija je nakon leta bila normalne temperature (vrlo malo topla) skoro mogu reci hladna.
Ima li neko ideju sta bi moglo da se desava sa baterijom.