RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Potreban sekač
Ved:
Srdačan pozdrav članovima foruma i odmah izvinjenje adminima ako temu pokrećem na neodgovarajućem mestu (hteo sam u livadi ali nemam pristup kao novi član).
Ono što me dovodi na ovaj prezanimljiv forum jeste potreba za uslugama vlasnika odgovarajućeg sekača za stiropor u cilju pravljenja Predator drona u prirodnoj veličini. Dron mi je potreban kao maketa koja ne leti već će samo stajati. Svrha mu je da bude rekvizit u sportskom događaju.
Video sam da nekoliko članova foruma poseduje svoje sekače stiropora pa bih bio zahvalan ako bi sa nekim mogao da porazgovaram o ovom poslu pravljenja Predatora. Spreman sam da uslugu sečenja platim, naravno.
Ja sam izradu drona zamislio u dve opcije. Prva je da se naprave segmenti stiropora kao riblja kost na plastičnim cevima koje će formirati konstrukciju a preko da se obloži nekim materijalom. Druga opcija je da se ceo dron iseče u stiroporu ako je to izvodljivo. Naravno, u obe opcije treba biti iz delova koji se sastavljaju-rastavljaju (zbog lakšeg transporta) i da je cena sečenja prihvatljiva.
Ako niko od članova foruma ne može da mi izađe u susret možda možete da me uputite na neke proverene firme koje mogu da mi ovaj posao završe.
Unapred hvala. :)
igorpl:
Ako je to rekvizit koji će koristiti za provokaciju na nekom sportskom događaju zaboravi onda!
Ako nije sam napravi sekač.
TReba ti kineski fen za kosu, univerzalni ispravljač imaš na pijaci koliko god hoćeš, ram od testerice za tehničko i par spojnica za kablove pošto se žica koja je u grejaču kineskog fena ne može lemiti pa je preko spojnica za kablove spojiš na + i - sa ispravljača.
Ram za tehničko ti služi da zategneš žicu umesto testerice. Napon prvo kreneš od najmanjeg tj 3V a vidiš jel seče, pa onda povećavaš.
Kada bude zadovoljavajuće onda praviš i sečeš šta hoćeš.....
pnedic:
Ved,
trebalo bi da kazes u kom gradu ti treba sekac, posto toga ima gotovo u svakom gradu. Onda ce neko moci da ti da informaciju koja ti treba.
Ovde su clanovi iz cele Srbije.
Ved:
--- Quote from: igorpl on January 15, 2015, 09:44:21 AM ---Ako je to rekvizit koji će koristiti za provokaciju na nekom sportskom događaju zaboravi onda!
TReba ti kineski fen za kosu, univerzalni ispravljač imaš na pijaci koliko god hoćeš, ram od testerice za tehničko i par spojnica za kablove pošto se žica koja je u grejaču kineskog fena ne može lemiti pa je preko spojnica za kablove spojiš na + i - sa ispravljača.
Ram za tehničko ti služi da zategneš žicu umesto testerice. Napon prvo kreneš od najmanjeg tj 3V a vidiš jel seče, pa onda povećavaš.
--- End quote ---
Ne znam kako bi to moglo da se iskoristi za provokaciju ali valjda ljudima svtasta može da padne na um :D.
Nisam mislio da zalazim u detalje ali evo da odagnam sumnje. U pitanju je ekstremni sport Airsoft koje se igra po raznim scenarijima i uvek je pun nekih rekvizita predviđenih scenarijom. Jednostavno, bezazlena upotreba za maketu.
Sam da pravim... ne mogu sve sam da napravim jer imam drugih poslova. Zato bih i platio da mi se ovo uradi na CNC sekaču.
--- Quote from: pnedic on January 15, 2015, 10:50:08 AM ---Ved,
trebalo bi da kazes u kom gradu ti treba sekac, posto toga ima gotovo u svakom gradu. Onda ce neko moci da ti da informaciju koja ti treba.
Ovde su clanovi iz cele Srbije.
--- End quote ---
U pravu si, pisao sam topic u kasne sate pa sam vec bio na rezervi :)
Treba mi u Beogradu i treba mi CNC sekac koji sece sve moguće oblike (ako tako nesto postoji, ne razumem se u tehnologiju ovih uređaja ali predpostavljam da postoji).
Dodao bih jos da će mi usluge sečenja trebati često i nakon ovog posla jer kao što rekoh airsoft zahteva mnogo rekvizita. Hvala.
Balsarite:
--- Quote from: igorpl on January 15, 2015, 09:44:21 AM ---Ako je to rekvizit koji će koristiti za provokaciju na nekom sportskom događaju zaboravi onda!
--- End quote ---
Hoce li moderacija zaustaviti ovog lika ili ce cekati dok neko ne pogine od udara struje ?
Deliti savete takvog tipa je apsolutno neodgovorno.
Vec je ukazivano na njegovo neodgovorno ponasanje i niko nije reagovao.
Ozbiljni modelari , sa iskustvom i dobrim namerama su se sklonili sa ovog foruma jer ne mogu da gledaju sta se sve pise i savetuje od strane ovog nadri modelara i udri eksperta.
Ako nekome takodje smeta ovo sto pise, neka se potpise ispod ovog posta, mozda ce ovakav vid peticije resiti stanje na forumu i nagnati moderatore da nesto urade.
Hvala unapred.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version