ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Problem sa ESC-om
pnedic:
Nedavno sam preko e-bay-a kupio ESC od 40A (Hobywing, Skywalker). Evo link http://www.ebay.com/itm/151390593549?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Kupio sam ga jer vec jedan isti takav koristim duze vreme i zadovoljan sam odnosom cena-kvalitet (za moje potrebe, da se odmah razumemo). Znam da ima onih koji ce reci da je to krs, da sam trebao da kupim to, to ili to. Molim vas da me ne bombardujete takvim komentarima :)
Juce sam konacno stigao da ga isprogramiram i istestiram. Elem ispostavilo se da postoji jedan problem koji neznam da li je do ESC-a ili neceg drugog.
Naime kada krenem da dodajem gas na stanici, motor kasno pocinje da se vrti. Tacnije, kako je vrednost polozaja palice na stanici od -100 do +100, motor pocinje da se vrti na (otprilike) -41. Zaustavlja se na istoj toj vrednosti.
Dakle tek u drugoj petini kontrole gasa, motor startuje.
Kad zamenim ESC - uzmem isti Skaywalker 40A sa kojim sam napravio mnogo letova, motor startuje na nekih -85 (sto smatram OK). Takodje sam i menjao bateriju i nema promene.
Sto se programiranja tice, start mi je "normal", brake je "on", cuttof treshold na "medium" tj 3.3V po celiji. Ostali parametri su default, ali njih nema nesto mnogo.
Imate li neki savet, ili da se pomirim sa sudbinom i prilagodim "uslovima na terenu" ?
miša2002:
Otvori nov model na stanici i samo definiši
CH3 100 THR
Postavi marker na 100 pritisni dugme "MENU" i u padajućem meniju "EDIT" tj ponovo "MENU"
U novootvorenom meniju:
Source THR
Weight 100
Offset 0
............
...........
Multpx Add
..........
Ako nisi, kalibriši hod palice gasa ESC-a
Probaj, pa javi
vpanin:
Hobbywing pravi odlicne esc-ove. Untra je silabs chip, ne moze simonK al zato moze bl heli da se flesuje.
Kalibrisi hod gasa (throttle range calibration).
Prijemnik i stanica ukljuceni (ne preko esc-a vec odvojena bat. za prijemnik) i bindovani, gas na max, ukljucis esc (konektujes bat na esc-dace neki zvucni signal), smanjis gas na min (opet zv signal), sacekas par sekundi i gotovo.
Ako ti treba programming card za hobbywing imam ja, javi se.
Poz
pnedic:
Ako sam dobro razumeo, hod palice gasa je prica za sebe za svaki ESC ? Nema veze sto su dva ESC-a identicni (mislim proizvodjac, amperaza...)
pnedic:
--- Quote from: vpanin on January 30, 2015, 11:39:50 AM ---Hobbywing pravi odlicne esc-ove. Untra je silabs chip, ne moze simonK al zato moze bl heli da se flesuje.
Kalibrisi hod gasa (throttle range calibration).
Prijemnik i stanica ukljuceni (ne preko esc-a vec odvojena bat. za prijemnik) i bindovani, gas na max, ukljucis esc (konektujes bat na esc-dace neki zvucni signal), smanjis gas na min (opet zv signal), sacekas par sekundi i gotovo.
Ako ti treba programming card za hobbywing imam ja, javi se.
Poz
--- End quote ---
Ah, nemam posebno bateriju za prijemnik, mozda nekako smuvam tih 5V. Da odradicu ovu kalibraciju, to sam zaboravio. Programing card mi u principu ne treba jer sam odradio programiranje preko stanice, ali ako si u Bg, mozemo da se dogovorimo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version